Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

No internet connection via root proxy (T-mobile) #2428

Closed
TheHasagi opened this issue Jan 6, 2019 · 11 comments
Closed

No internet connection via root proxy (T-mobile) #2428

TheHasagi opened this issue Jan 6, 2019 · 11 comments
Assignees

Comments

@TheHasagi
Copy link
Contributor

@TheHasagi TheHasagi commented Jan 6, 2019

Users report that in the root proxy mode and by the T-mobile provider, the Internet connection is missing or broken. Also, the WiFi calling function does not work. With VPN mode everything works fine.

Customer ID

1055120

Your environment

  • Adguard version: 2.12.247 - 3.0
  • Adguard filtering mode: Proxy (auto)
  • Device model: (e.g. Google Pixel)
  • Operating system and version (e.g. Android 7.1.2)
  • Rooted or not? - Yes
@marcmv1

This comment has been minimized.

Copy link

@marcmv1 marcmv1 commented Jan 8, 2019

WiFi calling works. I said in my email to you that if I disabled IPv6 like you suggested that WiFi calling would stop working.

Device Pixel 2 XL
Android 9 December 2018 patch

@ameshkov ameshkov added this to the 3.0 milestone Jan 9, 2019
@ameshkov ameshkov assigned Revertron and unassigned nkartyshov Jan 9, 2019
@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Jan 9, 2019

@Revertron please check the logs in the ticket. Marked this issue as "waiting for data" for now until we figure what's the real cause.

@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Mar 11, 2019

Wi-Fi calling issue is resolved in #2550

@ameshkov ameshkov closed this Mar 11, 2019
@marcmv1

This comment has been minimized.

Copy link

@marcmv1 marcmv1 commented Mar 11, 2019

Andrey,

I have these exclusions setup, you helped me with that a while ago and Wi-Fi calling has worked perfectly. My issue isn't wifi calling, it's the fact that with AdGuard enabled I lose internet access for Chrome and any other apps routed through adguard in proxy mode. LTE is the issue at this point.

@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Mar 11, 2019

Huh, got it, reopening

@ameshkov ameshkov reopened this Mar 11, 2019
@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Mar 11, 2019

@marcmv1 could you please do the following:

  1. Install the latest AG for Android nightly build: https://agrd.io/android_nightly
  2. Go to settings - advanced - logging level -> set it to "record everything"
  3. Reproduce the issue
  4. Go to settings - advanced - export logs
  5. Send the logs to devteam@adguard.com

In the nightly versions we added more system info to the exported archive so it will be helpful to check it.

@marcmv1

This comment has been minimized.

Copy link

@marcmv1 marcmv1 commented Mar 11, 2019

Thanks Andrey. I'm working now. As soon as I can break away I'll send you all the info you asked for

@ameshkov ameshkov modified the milestones: 3.0, 3.1 Mar 21, 2019
@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Mar 21, 2019

@marcmv1 got the logs, thank you!

@Revertron @sfionov the logs are in our ncloud, take a look when you have some time. iptables configuration is quite crazy.

@ameshkov ameshkov removed this from the 3.1 milestone Apr 23, 2019
@ameshkov

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@ameshkov ameshkov commented Apr 23, 2019

It's hard to figure what exactly is wrong here. Let's wait for any other similar complaints.

@Nomadic-Knight78

This comment has been minimized.

Copy link

@Nomadic-Knight78 Nomadic-Knight78 commented Jul 3, 2019

Canadian wireless carrier Freedom Mobile recently did OTA June 1, 2019 Security Patch for 9-PIE. My device is a Samsung Galaxy A8, UNROOTED. Initially thought I was losing connection as well due to a little over 3 day's of attempting to maintain Proxy connection as directed by the KB on the AdGuard information pages. Outbound Proxy notification says device is routed through the Proxy server. Protection Service notification says no proxy is configured for the connection on port 8080. Mobile Data & Wi-Fi cause a disconnection notice anywhere from 15-30 minute's roughly, depending on the source of Internet supply. Local VPN is steady while creating connection issues for Wi-Fi, 2.0 & standard. Service tech of carrier reflashed OS to current as well as speed testing, that gave an average of 400 Mbps. Still intermittent Proxy connection. Tried Private DNS on/off. Local VPN. Https Filtering on/off. Combination of all these mixed together in various combinations.
Only non-variable is Pie-9 OS. 4 other Android devices in home, 1 running Beta v4 of Q. Only when 9-Pie is OS attempting to use Proxy Service is any disconnection noticed.

@stale

This comment has been minimized.

Copy link

@stale stale bot commented Sep 1, 2019

This issue has been automatically marked as stale because it has not had recent activity. It will be closed if no further activity occurs. Thank you for your contributions.

@stale stale bot added the Wontfix label Sep 1, 2019
@stale stale bot closed this Sep 8, 2019
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
6 participants
You can’t perform that action at this time.