New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

AppleWorks 5.1 flickers during boot #409

Closed
tomcw opened this Issue Apr 30, 2017 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@tomcw
Contributor

tomcw commented Apr 30, 2017

Repro:

For AppleWin 1.25.0.4 there's little to no flicker for alternate 80-column text chars during boot.
But for AppleWin 1.26 (1.26.0.1 to 1.26.2.3) there's lots of 80-col flicker.

I guess this is something to do with the new 1.26 video rendering.
Perhaps 80STORE? Perhaps to do with determining the amount of extra RAM?

Here's a screenshot of the 80-col display when it flickers:

appleworks5 1-boot

Is this a video rendering bug?

EDIT: NB. With 1.25.0.4 you sometimes see the same image (as above), but it doesn't flicker, instead it will be visible for a longer time (and only once).

Also note that unlike floppy disk access, HDD access doesn't enable full-speed mode. So the Apple II video rendering during loading from HDD will still do cycle-accurate NTSC video rendering.

@tomcw tomcw added the question label Apr 30, 2017

@tomcw tomcw self-assigned this Apr 30, 2017

@tomcw tomcw added the 1.26.2.3 label Apr 30, 2017

@Keatah

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Keatah

Keatah May 3, 2017

I think this relates to the entry I made a while back. #297

Keatah commented May 3, 2017

I think this relates to the entry I made a while back. #297

@tomcw

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@tomcw

tomcw May 3, 2017

Contributor

@Keatah - yes, I think you are correct. Thanks for the reminder about this related issue.

Contributor

tomcw commented May 3, 2017

@Keatah - yes, I think you are correct. Thanks for the reminder about this related issue.

@tomcw tomcw closed this in e3a99ec May 6, 2017

@tomcw tomcw added bug and removed question labels May 6, 2017

@tomcw tomcw added this to the 1.27 milestone May 6, 2017

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment