New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Portable cell takes and dupes items. #287

Closed
TrojanHashtag opened this Issue Oct 11, 2014 · 35 comments

Comments

Projects
None yet
@TrojanHashtag

TrojanHashtag commented Oct 11, 2014

I had previously taken some food and stored it in my cell, but when I open it later, it's all gone so I try to relaunch. That does not work so I take some items out of the cell, but when I go back into it, the items i took out are still in there, BUT the original items are in my inventory. So I take those items out, and it turns out they are not phantom items when I decide to relaunch again. This is in single player, but not a mod pack. I have a mod list though you can breeze through. Mod List: http://pastebin.com/f0n8HSJ6
2014-10-10_20 41 42
2014-10-10_20 41 58
2014-10-10_20 42 08

@TrojanHashtag

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TrojanHashtag

TrojanHashtag Oct 11, 2014

Ok, I don't know how and why, but restarting my computer all together seems to remedy this. >.>

TrojanHashtag commented Oct 11, 2014

Ok, I don't know how and why, but restarting my computer all together seems to remedy this. >.>

@TrojanHashtag

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TrojanHashtag

TrojanHashtag Oct 12, 2014

This issue has no apparent "fix". I thought restarting my computer did help, but little was I wrong. Any Ideas?

TrojanHashtag commented Oct 12, 2014

This issue has no apparent "fix". I thought restarting my computer did help, but little was I wrong. Any Ideas?

@TrojanHashtag TrojanHashtag reopened this Oct 12, 2014

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Oct 12, 2014

Member

Maybe its InvTweaks?

Member

thatsIch commented Oct 12, 2014

Maybe its InvTweaks?

@hisorange

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@hisorange

hisorange Oct 13, 2014

This topic come up before on the old issue tracker Algo said it's maybe a server lag where the items seems to duplicate but it's only a visual, you can move and play with the items but only 1 exists and when you try to place the ghost item it will simply dissaper.

hisorange commented Oct 13, 2014

This topic come up before on the old issue tracker Algo said it's maybe a server lag where the items seems to duplicate but it's only a visual, you can move and play with the items but only 1 exists and when you try to place the ghost item it will simply dissaper.

@tajudd

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@tajudd

tajudd Oct 14, 2014

Everything in my portable cell was eaten. Had storage consumed, then went to zero. It's definately got saving issues.

tajudd commented Oct 14, 2014

Everything in my portable cell was eaten. Had storage consumed, then went to zero. It's definately got saving issues.

@TheJulianJES

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TheJulianJES

TheJulianJES Oct 14, 2014

Contributor

Probaly ghost items. Try relogging! Copy your world in a singleplayer world or try it on a powerful server!

Contributor

TheJulianJES commented Oct 14, 2014

Probaly ghost items. Try relogging! Copy your world in a singleplayer world or try it on a powerful server!

@TrojanHashtag

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TrojanHashtag

TrojanHashtag Oct 15, 2014

I haven't said I am running this on single player, not on a server. So the server lag stuff does not apply to me. And I said, relogging does not do anything to the items I get. As with invtweaks thatsIch, I will try that out and see what I can find out. Maybe it could be an error with storage containment?

TrojanHashtag commented Oct 15, 2014

I haven't said I am running this on single player, not on a server. So the server lag stuff does not apply to me. And I said, relogging does not do anything to the items I get. As with invtweaks thatsIch, I will try that out and see what I can find out. Maybe it could be an error with storage containment?

@TrojanHashtag

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TrojanHashtag

TrojanHashtag Oct 15, 2014

I have also noticed that when facing a certain direction, it doesnt seem to act weird at all.

TrojanHashtag commented Oct 15, 2014

I have also noticed that when facing a certain direction, it doesnt seem to act weird at all.

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Oct 15, 2014

Member

I have also noticed that when facing a certain direction, it doesnt seem to act weird at all.

Elaborate?

Also try using rv2. We don't have any reasonable access to stable anymore.

Member

thatsIch commented Oct 15, 2014

I have also noticed that when facing a certain direction, it doesnt seem to act weird at all.

Elaborate?

Also try using rv2. We don't have any reasonable access to stable anymore.

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Oct 16, 2014

Contributor

I would also be curious if you were able to reproduce this behavior with only AE2 installed.

Contributor

Cisien commented Oct 16, 2014

I would also be curious if you were able to reproduce this behavior with only AE2 installed.

@TrojanHashtag

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@TrojanHashtag

TrojanHashtag Oct 16, 2014

I can try that. If not, i can try and narrow down some mods to see. Still need to update to rv2 though

TrojanHashtag commented Oct 16, 2014

I can try that. If not, i can try and narrow down some mods to see. Still need to update to rv2 though

@Blood-Asp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Blood-Asp

Blood-Asp Oct 17, 2014

I put this issue on the old tracker months ago. Back then it happend only really rarely, only when the server was lagging. But it is certainly no sync issue.

Since the last update of my server this problem is happening again, but allmost all the time. Had to stop using portable cells for now.

And the really strange thing, i did not update AE2 that time. So it has to be some other mod creating that issue. Maybe Extra Cells? I did update that.

Maybe i can try to remove some mods once i have time to test that but that may take a few days.

Blood-Asp commented Oct 17, 2014

I put this issue on the old tracker months ago. Back then it happend only really rarely, only when the server was lagging. But it is certainly no sync issue.

Since the last update of my server this problem is happening again, but allmost all the time. Had to stop using portable cells for now.

And the really strange thing, i did not update AE2 that time. So it has to be some other mod creating that issue. Maybe Extra Cells? I did update that.

Maybe i can try to remove some mods once i have time to test that but that may take a few days.

@Nex4rius

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Nex4rius

Nex4rius Oct 20, 2014

I have that duplication thing too and definitely not ghost items
It doesnt save when putting stuff in or out when it is being charged while opend (eg standing on ic2 chargepads)

Nex4rius commented Oct 20, 2014

I have that duplication thing too and definitely not ghost items
It doesnt save when putting stuff in or out when it is being charged while opend (eg standing on ic2 chargepads)

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Oct 20, 2014

Contributor

Can everyone experiencing this issue post a list of the mods they have installed, and the versions?

Contributor

Cisien commented Oct 20, 2014

Can everyone experiencing this issue post a list of the mods they have installed, and the versions?

@Blood-Asp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment

Blood-Asp commented Oct 20, 2014

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Oct 21, 2014

Member

There is no way we can test all mod combinations. We need to pinpoint it down to maybe a handful.

Member

thatsIch commented Oct 21, 2014

There is no way we can test all mod combinations. We need to pinpoint it down to maybe a handful.

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Oct 22, 2014

Contributor

Right, im hoping that we can get a mod list from a couple of people to help natrow down the possibilities

Contributor

Cisien commented Oct 22, 2014

Right, im hoping that we can get a mod list from a couple of people to help natrow down the possibilities

@Nex4rius

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Nex4rius

Nex4rius commented Oct 22, 2014

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Oct 22, 2014

Member

While seeing that FR for Forge: export on run a mods.txt to make a diff easily lol

Member

thatsIch commented Oct 22, 2014

While seeing that FR for Forge: export on run a mods.txt to make a diff easily lol

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Oct 22, 2014

Member
  • ArmorStatusHUD
  • BiblioCraft
  • binnie-mods
  • buildcraft
  • CarpentersBlocks
  • Chisel
  • CodeChickenCore
  • CoFHCore
  • DimensionalAnchors
  • EnderIO
  • ExtraCells
  • ExtraUtilities
  • Forestry
  • Galacticraft
  • gregtech
  • ImmibisCore
  • IndustrialCraft
  • inventorytweaks
  • IronChest
  • MagicBees
  • Micdoodlecore
  • MineTweaker3
  • ModTweaker
  • NEIAddons
  • NEIPlugins
  • NotEnoughItems
  • OpenComponents
  • OpenComputers
  • OpenEye
  • Railcraft
  • Thaumcraft
  • ThaumicTinkerer
  • Waila
  • bspkrsCore
  • Baubles

are the ones I found in both documents.

Member

thatsIch commented Oct 22, 2014

  • ArmorStatusHUD
  • BiblioCraft
  • binnie-mods
  • buildcraft
  • CarpentersBlocks
  • Chisel
  • CodeChickenCore
  • CoFHCore
  • DimensionalAnchors
  • EnderIO
  • ExtraCells
  • ExtraUtilities
  • Forestry
  • Galacticraft
  • gregtech
  • ImmibisCore
  • IndustrialCraft
  • inventorytweaks
  • IronChest
  • MagicBees
  • Micdoodlecore
  • MineTweaker3
  • ModTweaker
  • NEIAddons
  • NEIPlugins
  • NotEnoughItems
  • OpenComponents
  • OpenComputers
  • OpenEye
  • Railcraft
  • Thaumcraft
  • ThaumicTinkerer
  • Waila
  • bspkrsCore
  • Baubles

are the ones I found in both documents.

@Blood-Asp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Blood-Asp

Blood-Asp Oct 22, 2014

The ones i updated when it started this time:
Carpenters Blocks
Code Chicken Core
EnderIO
ExtraCells
Forestry
Galacticraft
Gregtech
Industrialcraft
Minetweaker
NEI Plugins
NEI
OpenComputers
Thaumcraft
ThaumicTinkerer

Blood-Asp commented Oct 22, 2014

The ones i updated when it started this time:
Carpenters Blocks
Code Chicken Core
EnderIO
ExtraCells
Forestry
Galacticraft
Gregtech
Industrialcraft
Minetweaker
NEI Plugins
NEI
OpenComputers
Thaumcraft
ThaumicTinkerer

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Oct 22, 2014

Contributor

The mods in this list that I do not have on my own instance are binnie-mods, gregtech, mod tweaker, minetweaker, and extra cells.

On a backup world, can you try removing these one at a time? I suggest extra cells first, since it is an ae addon.

Contributor

Cisien commented Oct 22, 2014

The mods in this list that I do not have on my own instance are binnie-mods, gregtech, mod tweaker, minetweaker, and extra cells.

On a backup world, can you try removing these one at a time? I suggest extra cells first, since it is an ae addon.

@Blood-Asp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Blood-Asp

Blood-Asp Oct 25, 2014

I did two hours of testing today and could still not pinpoint the problem. Removing all of the mods above did not help.

But it seems lag related. When i test on a new world, the portable cells work fine. Starting my serverworld with many laggy machines, slowing down the TPS and making some lags it comes again. Or maybe some special thing has to be build?

Blood-Asp commented Oct 25, 2014

I did two hours of testing today and could still not pinpoint the problem. Removing all of the mods above did not help.

But it seems lag related. When i test on a new world, the portable cells work fine. Starting my serverworld with many laggy machines, slowing down the TPS and making some lags it comes again. Or maybe some special thing has to be build?

@hisorange

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@hisorange

hisorange Oct 28, 2014

Was interested in this topic and started to use the portable cell in my survivor world to see if it's happens with me too, The result is... sadly no? Because for me the portable eats up items time by time there is no pattern in it, the world has 0 percent lag and neither the eated items connect in any way. Since a 'oh items being eaten by my cute portable' issue makes nothing I will just mention it and test it further, I may find the cause with time.

hisorange commented Oct 28, 2014

Was interested in this topic and started to use the portable cell in my survivor world to see if it's happens with me too, The result is... sadly no? Because for me the portable eats up items time by time there is no pattern in it, the world has 0 percent lag and neither the eated items connect in any way. Since a 'oh items being eaten by my cute portable' issue makes nothing I will just mention it and test it further, I may find the cause with time.

@Abchrisabc

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Abchrisabc

Abchrisabc Oct 29, 2014

I can confirm that the Portable Cell deletes Items (also on our Private Modpack)
Mods: http://pastebin.com/12aA0Uvi

Abchrisabc commented Oct 29, 2014

I can confirm that the Portable Cell deletes Items (also on our Private Modpack)
Mods: http://pastebin.com/12aA0Uvi

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Oct 29, 2014

Contributor

Deleting items is a separate issue, please open a new issue for this.

Contributor

Cisien commented Oct 29, 2014

Deleting items is a separate issue, please open a new issue for this.

@evandixon

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@evandixon

evandixon Nov 11, 2014

Of the mods thatslch posted, these are the ones I'm using and finding the bug in:
•buildcraft
•CodeChickenCore
•CoFHCore
•EnderIO
•ExtraUtilities
•inventorytweaks
•NEIAddons
•NotEnoughItems
•Railcraft
•Thaumcraft
•ThaumicTinkerer
•Waila
•Baubles

[Edit]
After testing, I believe that this issue has to do with Applied Energistics 2 itself. Even with no mods, I'm seeing the bug. Using rv1-stable-1 and rv2-alpha-19. In case it helps, I'm using MCP v9.05, FML v7.10.85.1236, and Minecraft Forge 10.13.2.1236.

Occasionally (somewhat randomly) the inventory will actually save, resulting in duplicating items when removing. So duplication/deletion is the same issue.

evandixon commented Nov 11, 2014

Of the mods thatslch posted, these are the ones I'm using and finding the bug in:
•buildcraft
•CodeChickenCore
•CoFHCore
•EnderIO
•ExtraUtilities
•inventorytweaks
•NEIAddons
•NotEnoughItems
•Railcraft
•Thaumcraft
•ThaumicTinkerer
•Waila
•Baubles

[Edit]
After testing, I believe that this issue has to do with Applied Energistics 2 itself. Even with no mods, I'm seeing the bug. Using rv1-stable-1 and rv2-alpha-19. In case it helps, I'm using MCP v9.05, FML v7.10.85.1236, and Minecraft Forge 10.13.2.1236.

Occasionally (somewhat randomly) the inventory will actually save, resulting in duplicating items when removing. So duplication/deletion is the same issue.

@Phyn

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Phyn

Phyn Nov 14, 2014

It seems that the bug is related to clicking on a block, as it works when you open it without a block selected.

Phyn commented Nov 14, 2014

It seems that the bug is related to clicking on a block, as it works when you open it without a block selected.

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Nov 14, 2014

Member

@Phyn good catch, with that I have an entry point in searching.

Member

thatsIch commented Nov 14, 2014

@Phyn good catch, with that I have an entry point in searching.

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Abchrisabc

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Abchrisabc

Abchrisabc Nov 14, 2014

@thatsIch I need to login on that page you send
EDIT: I didn't see the Log in as guest button.

Abchrisabc commented Nov 14, 2014

@thatsIch I need to login on that page you send
EDIT: I didn't see the Log in as guest button.

@thatsIch

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thatsIch

thatsIch Nov 14, 2014

Member

please use the guest login, it should work, else I upload it somewhere else.

Member

thatsIch commented Nov 14, 2014

please use the guest login, it should work, else I upload it somewhere else.

@thatsIch thatsIch added the type-bug label Nov 15, 2014

@thatsIch thatsIch added this to the rv2 milestone Nov 15, 2014

@thatsIch thatsIch self-assigned this Nov 15, 2014

@thatsIch thatsIch closed this in 0066ce4 Nov 16, 2014

thatsIch pushed a commit that referenced this issue Nov 16, 2014

thatsIch
Merge pull request #432 from thatsIch/portcell
Potentially fixes #287 by removing the second call hook to open the GUI of the portable cell
@ZombieWeeD

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@ZombieWeeD

ZombieWeeD Apr 24, 2015

having a simalar ishue myself i have over 80 mods installed so dont wana list them all i noticed somone said that it worked when facing a certain direction at first this seemed to be true but i quickly noticed its acting funny if when you r.click it is on an object/block if you leave yourself plenty of room so that nuthing is in your focus it seems to work normal if an item/block is in focus when u r.click it only looks like it works and dupes/deletes items as stated towards the top. I also am in single/lan world.

ZombieWeeD commented Apr 24, 2015

having a simalar ishue myself i have over 80 mods installed so dont wana list them all i noticed somone said that it worked when facing a certain direction at first this seemed to be true but i quickly noticed its acting funny if when you r.click it is on an object/block if you leave yourself plenty of room so that nuthing is in your focus it seems to work normal if an item/block is in focus when u r.click it only looks like it works and dupes/deletes items as stated towards the top. I also am in single/lan world.

@hisorange

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@hisorange

hisorange Apr 24, 2015

This was an issue on the old tracker, where the report described that the portable cell dupes items but only when you are right clicking to a block and not to "empty" air. Algo fixed it that time, seems like its back? No version tho.

hisorange commented Apr 24, 2015

This was an issue on the old tracker, where the report described that the portable cell dupes items but only when you are right clicking to a block and not to "empty" air. Algo fixed it that time, seems like its back? No version tho.

@Cisien

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Cisien

Cisien Apr 24, 2015

Contributor

This issue is closed and ancient. Open a new issue of you can reproduce this on the latest version. It was fixed a few build ago

Contributor

Cisien commented Apr 24, 2015

This issue is closed and ancient. Open a new issue of you can reproduce this on the latest version. It was fixed a few build ago

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment