Optirun <application> not showing erros on logs but also not appearing in the external monitor #362

armaduarte opened this Issue Mar 18, 2013 · 1 comment


None yet
2 participants

Hi All,

Distro: Kali Linux (Kali GNU/Linux 1.0 \n \l)
Kernel: Linux Merovingian 3.7-trunk-amd64 #1 SMP Debian 3.7.2-0+kali6 x86_64 GNU/Linux
Manufacter and Model:
baseboard-manufacturer: Dell Inc.
baseboard-product-name: 0MY6GN
baseboard-version : A00
system-manufacturer : Dell Inc.
system-product-name : Dell System XPS L502X
system-version : Not Specified
bios-vendor : Dell Inc.
bios-version : A10
bios-release-date : 02/20/2012

BumbleBee Version: optirun (Bumblebee) 3.0.1
BumbleBee BugReport: https://www.dropbox.com/s/10qisr77wmh57as/bumblebee-bugreport-20130318_112924.tar.gz

The Problem:
I've successfully installed the nVidia driver (version 304 that supports my GT 540M) using DKMS. I've used the guidelines from here: http://wiki.debian.org/NvidiaGraphicsDrivers

Then I've installed BumbleBee successfully using the guidelines from here: http://wiki.debian.org/Bumblebee

I'm able to run optirun and it uses my nVidia card as displayed in the output (shortened) from the command: optirun glxgears -info:

GL_VERSION = 4.2.0 NVIDIA 304.64
GL_VENDOR = NVIDIA Corporation

I don't want nVidia to start in boot time, I just need to open applications in my external monitor, so I did everything from here (extra screen part) https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/wiki/Multi-monitor-setup

Then, it seems to run fine, I do "optirun true", then export the DISPLAY to :8 as said in the link above but... nothing appears in my external monitor.

Here's the optirun output:
6554 frames in 5.0 seconds = 1310.668 FPS

And the /var/log/Xorg.8.log when I add the HDMI device:
2416.174 NVIDIA(GPU-0): Display (SUN X7200A (DFP-0)) does not support NVIDIA 3D Vision
2416.174 NVIDIA(GPU-0): stereo.

I'm asking your help because my problem seems different. I don't have any error message in any logs so it's complicated to debug. And my problem didn't seems to fit in any "problem report" that I have read.

Please help me.

This comment has been minimized.

Show comment Hide comment

ArchangeGabriel May 6, 2016


This report is three years old… I’m closing, in the event you still have an issue with this, fell free to reopen.


ArchangeGabriel commented May 6, 2016

This report is three years old… I’m closing, in the event you still have an issue with this, fell free to reopen.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment