Optirun not working on NixOS #530

Closed
wdanilo opened this Issue Jan 25, 2014 · 7 comments

Projects

None yet

4 participants

@wdanilo
wdanilo commented Jan 25, 2014

Hello!
I'm new user of NixOS and I'm facing fllowing error:
When I'm trying to run optirun -vv glxinfo for the first time, I'm getting following output http://bpaste.net/raw/171956. After running for the second time I hear my fans starting to run louder and everything hangs on line "optirun version 3.0 starting..." - and nothing happens.

Do you have any ideas how could it be fixed or whats happening here?

@amonakov
Collaborator

Read /var/log/Xorg.8.log and dmesg for further diagnostics. You may be seeing issue #455.

@wdanilo
wdanilo commented Jan 25, 2014

@amonakov: I'm using 3.12 kernel, so it could not be related to that bug.
Could you look into the log and dmesg? It would help me much :)
The Xorg.8.log can be found here: http://bpaste.net/raw/171979
dmesg: http://bpaste.net/raw/171980
Thank you.

@amonakov
Collaborator

All released kernels since 3.10 manifest that bug.

You need Option "UseDisplayDevice" "none" in xorg.conf.nvidia. Your Bumblebee installation appears to be out of date, you have version 3.0 while current release in 3.2.1.

@wdanilo
wdanilo commented Jan 25, 2014

@amonakov: thank you, it indeed made it working :)

@BYAHHHH
BYAHHHH commented Apr 2, 2014

Lol Bruno is on a closing spree! :) From: Bruno PaganiSent: Tuesday, April 1, 2014 19:49To: Bumblebee-Project/BumblebeeReply To: Bumblebee-Project/BumblebeeSubject: Re: [Bumblebee] Optirun not working on NixOS (#530)Closed #530.

—Reply to this email directly or view it on GitHub.

@ArchangeGabriel
Member

Yes, I tend to be away for some months, and when I’m back, I start with some cleaning in our issue tracker. Since most issues are users troubleshooting…

@BYAHHHH
BYAHHHH commented Apr 2, 2014

I'm amused because you're making my phone blow up like crazy. Good luck with the clearing.:) From: Bruno PaganiSent: Tuesday, April 1, 2014 19:54To: Bumblebee-Project/BumblebeeReply To: Bumblebee-Project/BumblebeeCc: BYAHHHHSubject: Re: [Bumblebee] Optirun not working on NixOS (#530)Yes, I tend to be away for some months, and when I’m back, I start with some cleaning in our issue tracker. Since most issues are users troubleshooting…

—Reply to this email directly or view it on GitHub.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment