New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Disappearing letters during worldgen #26141

Open
hbhollandlive opened this Issue Oct 9, 2018 · 1 comment

Comments

Projects
None yet
2 participants
@hbhollandlive

hbhollandlive commented Oct 9, 2018

Describe the bug
As I was creating a new world, the letter 'e' disappeared from the world creation menu while I was selecting mods (those listed under Configuration below). Only white lowercase 'e's were affected, leaving blank spaces in the middle of words. I was able to finish creating my world, but when I exited the world creation menu all white lowercase 'e's in the main menu had been replaced with red capital 'B's.

As it was only a slight inconvenience when it started, I basically ignored it until I returned to the main menu and saw the red 'B's, at which point I thought "Maybe I should report this." So I'm unsure which mod selection triggered the bug, but I remember it happened somewhere during the Building mods. Unfortunately, I haven't been able to reproduce it by selecting mods in the same order as before.

To Reproduce
Unsure. Picking the same mods in the same order didn't work, and neither did picking and removing a bunch of random mods really fast.

Expected behavior
Letters don't disappear or get replaced with other letters.

Screenshots
Didn't screenshot it, but [it look d som thing lik this] (or likB this on thB main mBnu).

Versions and configuration(please complete the following information):

  • OS: Windows 10
  • Game Version: 0.C-33136-g79d9903
  • Graphics version: Tiles
  • Mods loaded: Bright Nights, Craftable Guns, Safe Autodoc, Makeshift Items, Medieval/Historic Content, More Survival Tools, DinoMod, Modular Turrets, Salvaged Robots, Crazy Cataclysm, possibly a few building mods

Additional context
Not sure if related, but I think I got a "Failed to write options..." message that acted strangely in the same instance, but prior to the bug. I hit Spacebar to clear the message and the screen behind it turned black, and then the second time I hit Space, it closed and showed the main menu. (I set my options.json to read-only because file permission issues kept changing my settings, that part wasn't a bug.)

@Leland

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Leland

Leland Oct 9, 2018

Contributor

We'll leave this open for a while to see if anyone else has encountered something similar, but no screenshots or steps to reproduce does make it difficult!

Definitely take some screenshots and leave them here if you hit this again @hbhollandlive

Contributor

Leland commented Oct 9, 2018

We'll leave this open for a while to see if anyone else has encountered something similar, but no screenshots or steps to reproduce does make it difficult!

Definitely take some screenshots and leave them here if you hit this again @hbhollandlive

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment