New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Zone menu CTD, plus Error: Tried to access zone on unloaded vehicle #27487

Open
Solusphere opened this Issue Jan 8, 2019 · 1 comment

Comments

Projects
None yet
3 participants
@Solusphere
Copy link

Solusphere commented Jan 8, 2019

I recently performed a major reconstruction of my vehicle, which had previously included a full zone configuration. Upon completing my renovations, I tried to remove all existing zones in order to reassign them. Initially, simply accessing the zoning menu caused a CTD, which was repeatable three times (while I was gathering info for creating an issue here) before the fourth attempt seemed to work without any problems, despite using the same save in all attempts. On the successful attempt, I managed to remove all the zones except one, which produces the titular error message upon attempted removal, and as far as I can tell can't be removed. Note that the displayed position seems to be consistent, and moves with the vehicle.
image
image

On a hunch, I tried quitting the game, loading the save again, and trying again. Once again, it crashed, as it seems to do on the majority of attempts to access the zone menu while the vehicle is in the reality bubble. Crash log here:
image

I'm using build 8390, though the reconstruction of the vehicle took place on build 8382. I'm attaching the affected save. I'm keeping these both as one issue as it seems likely they have the same root cause.

Gearhart.zip

To reproduce the crash, just hit Y upon loading the save.

@GoLoT

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

GoLoT commented Jan 10, 2019

I noticed that vehicle zones stop working with O after moving the vehicle until you open and close the zone menu. I'm guessing the zones are searched and cached when the menu is opened and the cached zones are discarded if they are accesed (with O) and the vehicle has moved. I don't know if the bug could be related to this but I thought I should mention it.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment