Builds fails with OS X El Capitan 10.11 Beta (15A244d) | Xcode Version 7.0 beta 4 (7A165t) #3970

Closed
nyotis opened this Issue Aug 5, 2015 · 9 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@nyotis

nyotis commented Aug 5, 2015

I follow steps described in #3692
I install CocoaPods as shown below, but pod --version fails

screen shot 2015-08-05 at 12 03 41 pm

@nyotis

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@nyotis

nyotis Aug 5, 2015

"gem which cocoapods"
/Users/nikyotis/Software/ruby/gems/cocoapods-0.38.2/lib/cocoapods.rb

nyotis commented Aug 5, 2015

"gem which cocoapods"
/Users/nikyotis/Software/ruby/gems/cocoapods-0.38.2/lib/cocoapods.rb

@kylef

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@kylef

kylef Aug 5, 2015

Contributor

@nyotis You've typoed "Software" within your $PATH. It's set to /Users/nikyotis/Sofware/ruby/bin where it should be /Users/nikyotis/Software/ruby/bin as per how you've configured $GEM_HOME.

Contributor

kylef commented Aug 5, 2015

@nyotis You've typoed "Software" within your $PATH. It's set to /Users/nikyotis/Sofware/ruby/bin where it should be /Users/nikyotis/Software/ruby/bin as per how you've configured $GEM_HOME.

@kylef kylef closed this Aug 5, 2015

@nyotis

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@nyotis

nyotis Aug 5, 2015

screen shot 2015-08-05 at 12 48 35 pm
PATH and GEM_HOME are now identical, I still cannot get the pod --version work though

nyotis commented Aug 5, 2015

screen shot 2015-08-05 at 12 48 35 pm
PATH and GEM_HOME are now identical, I still cannot get the pod --version work though

@nyotis

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment

nyotis commented Aug 5, 2015

screen shot 2015-08-05 at 12 50 47 pm

@kylef

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@kylef

kylef Aug 5, 2015

Contributor

@nyotis This time, you've missed out the /bin subdirectory from what you've added to $PATH. As I said in my previous message, it should be /Users/nikyotis/Software/ruby/bin.

Contributor

kylef commented Aug 5, 2015

@nyotis This time, you've missed out the /bin subdirectory from what you've added to $PATH. As I said in my previous message, it should be /Users/nikyotis/Software/ruby/bin.

@nyotis

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment

nyotis commented Aug 5, 2015

screen shot 2015-08-05 at 12 56 06 pm

@kylef

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@kylef

kylef Aug 5, 2015

Contributor

No, /Users/nikyotis/Software/ruby/bin should be in your $PATH. /Users/nikyotis/Software/ruby should be in your $GEM_HOME. $GEM_PATH doesn't need to be set.

So:

$ export GEM_HOME=/Users/nikyotis/Software/ruby
$ export PATH=$GEM_HOME/bin:$PATH
Contributor

kylef commented Aug 5, 2015

No, /Users/nikyotis/Software/ruby/bin should be in your $PATH. /Users/nikyotis/Software/ruby should be in your $GEM_HOME. $GEM_PATH doesn't need to be set.

So:

$ export GEM_HOME=/Users/nikyotis/Software/ruby
$ export PATH=$GEM_HOME/bin:$PATH
@nyotis

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@nyotis

nyotis Aug 5, 2015

;-) thanks

nyotis commented Aug 5, 2015

;-) thanks

@cl7

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@cl7

cl7 Sep 22, 2015

Thanks it works for me!!

cl7 commented Sep 22, 2015

Thanks it works for me!!

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment