Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Camera rotation causes endless spin #258

Closed
AsavarTzeth opened this issue Sep 28, 2017 · 8 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@AsavarTzeth
Copy link

commented Sep 28, 2017

Using either left shift or pressing the mouse wheel results in the camera spinning out of control, faster and faster.

The direction of the spin varies depending on where the mouse pointer is located. If I put it on the side from the center it spins in that direction (clockwise), if I put it on the right it does the reverse.

I made a funny observation. If I lift the mouse so that there is basically no mouse input and press left shift or the mouse wheel there is no issue. Further, if I then slowly return the mouse to the mouse pad everything works as expected and I can rotate and turn without losing control.

Might it be sensitivity issue, perhaps even an issue with high dpi mouses?

Oh and I am running this under Linux (Arch Linux) and Gnome Shell 3.24 and it is under Xorg, not Wayland since I use a Nvidia GPU. More details can be found on my Steam profile page.

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Sep 28, 2017

Known bug, found in #198 , specific to linux. Will be fixed in the next build as it requires an update of SDL libraries for linux.

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Sep 28, 2017

Was fixed by this build of FNA, which includes new binaries for SDL.

FNA-XNA/FNA#127

Will update the build when able.

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Sep 30, 2017

This is fixed now. Build will be out tomorrow.

@mklingen mklingen closed this Sep 30, 2017

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Oct 12, 2017

I have heard that this is still broken. Will test and see if I can fix. Possible I did not update to the new SDL libs properly.

@mklingen mklingen reopened this Oct 12, 2017

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Oct 26, 2017

I believe this is now fixed, but I have not tested on linux.

@AsavarTzeth

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Oct 27, 2017

I will make sure to test it for you later when I get home. If it works I will close this.

@AsavarTzeth

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Oct 27, 2017

It does indeed work now.

@mklingen

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Oct 27, 2017

Great!

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.