Skip to content
Permalink
master
Go to file
 
 
Cannot retrieve contributors at this time
63 lines (42 sloc) 4.74 KB

Stappenplan versturen met AMP

Testaccount whitelisten

Voordat je een AMP testmail kunt versturen, dien je het afzenderadres dat je wilt gebruiken voor het versturen van je e-mails te whitelisten. Hieronder vind je per ISP een uitleg hoe je dit kunt doen:

Gmail

Als je op je Google account ingelogd bent kun je bij 'Instellingen → Algemeen → Dynamische e-mail' aangeven dat dynamische content weergegeven mag worden.

Onder de optie 'Ontwikkelaarsinstellingen' kun je het e-mailadres opgeven van waaruit je de testmails gaat versturen met Copernica. Om gebruik te maken van de Google Playground raden wij je ook aan om het adres 'amp@gmail.dev' toe te staan.

Outlook.com

Als je op je Outlook account ingelogd bent kun je bij 'Settings → View all Outlook settings → Message handling → Dynamic email' aangeven dat dynamische content weergegeven mag worden.

Onder de optie 'Developer settings' kun je het e-mailadres opgeven van waaruit je de testmails gaat versturen met Copernica.

Testmail versturen met de Gmail AMP for Email Playground

Voordat je een template maakt in Copernica raden wij je aan om gebruik te maken van de Gmail AMP for Email Playground van Google. In deze Playground kun je een voorbeeld template maken waarbij je direct ziet wat goed en fout gaat in je code. Nadat je template de validatie status 'PASS' heeft kun je direct een testmail sturen naar het e-mailadres waarmee je bij Gmail bent ingelogd.

Enkele AMP-toepassingen voor in je templates kun je vinden in de officiële AMP documentatie.

Naar Copernica kopiëren en tags toevoegen

Zodra je template er vanuit de Playground goed uitziet, kun je de mail overzetten naar de AMP broncode binnen je Copernica template. Om teksten en afbeeldingen niet dubbel toe te moeten voegen, kun je gebruik maken van onze gedeelde blokstuctuur tussen je HTML- en AMP-template.

Hierbij een voorbeeld van de AMP carousel in combinatie met Copernica blokken:

<amp-carousel width="450" height="300">
  [image name='afb1']
  [image name='afb2']
  [image name='afb3']
</amp-carousel>

Test mail versturen met Copernica

Je kunt nu een testmail versturen naar je Gmail of Outlook.com adres om de AMP-versie van je template in te zien.

Belangrijk: Vergeet niet om ook een HTML versie van je template te maken voor clients die het gebruik van AMP nog niet ondersteunen!

AMP sender registratie

Wanneer je klaar bent om met AMP te starten, dien je je domein te registeren bij de AMP ontvangers. Je kan per ISP en per e-mailadres waaruit je verstuurt aanvragen om AMP e-mails te mogen versturen naar deze ISP. Het e-mailadres dient vast te zijn, kortom je kan niet met e-mailadressen AMP versturen die niet geregistreerd zijn.

Gmail

De eerste stap is een productieklaar AMP e-mail te versturen naar ampforemail.whitelisting@gmail.com en vervolgens de respons af te wachten

Hierna kan je aanvragen om AMP-verzender te worden, waarbij je aan de volgende eisen moet voldoen:

  • DKIM, SPF and DMARC moeten goed ingesteld staan. Wanneer je gebruik maakt van sender domains in Copernica en deze zijn goedgekeurd staat, dan staat dit in principe goed ingesteld.
  • Je dient een minimale verzending in de orde van gemiddeld 100 berichten per dag te hebben vanaf het verzendadres. Dit houdt in dat je over een maand tijd minimaal 3000 Gmail adressen moet benaderen.
  • Je moet voldoen aan de bulk sender guidelines van Gmail.

Je kan bij Gmail via dit formulier aanvragen om AMP-verzender te worden. Na enkele werkdagen ontvang je een reactie met daarin of je bent goed- of afgekeurd.

Voor meer informatie over AMP-registiratie bij Gmail klik dan hier.

Outlook.com

Bij Outlook is er geen sprake van een minimaal volume. Je dient wel een AMP e-mail getest te hebben. Vervolgens kan je dit formulier invullen om AMP-afzender te worden. Na enkele werkdagen ontvang je een reactie met daarin of je bent goed- of afgekeurd.

Voor meer informatie over AMP-registiratie bij outlook.com klik dan hier.

Overzicht

Om te leren hoe AMP in Copernica werkt of hoe je een AMP mail opzet, bekijk dan de onderstaande artikelen:

You can’t perform that action at this time.