Skip to content

Latest commit

 

History

History
83 lines (67 loc) · 4.4 KB

webhooks.md

File metadata and controls

83 lines (67 loc) · 4.4 KB

Webhooks

Onder het CONFIGURATIE tabblad in de Marketing Suite kun je het Webhook menu vinden onder het 'Account' kopje. Voorheen werden Webhooks Feedback Loops genoemd. Webhooks zijn processen die in real-time een notificatie naar gebruikers versturen door middel van een HTTP POST verzoek. Hierdoor kun je altijd de meest recente resultaten van je mailing gereed hebben. Deze functionaliteit is exclusief voor de Marketing Suite.

Hoewel Webhooks erg nuttig kunnen zijn moeten deze wel met zorg gebruikt worden aangezien Webhooks grote hoeveelheden verzoeken kunnen versturen. Als je niet zeker bent van de capaciteit van je servers of geen real-time statistieken nodig hebt kun je ook de logfiles of statistieken inzien of een van Copernica's API's gebruiken.

Er zijn verschillende types voor Webhooks. De onderstaande artikelen gaan dieper in op deze types:

Webhooks met Marketing Suite

Webhooks kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om data van Copernica te synchronizeren met je eigen applicatie. Webhooks vereisen echter wel een script op je eigen server om de juiste handelingen uit te voeren wanneer er informatie wordt aangeleverd door de Webhook. Je kunt hiervoor verschillende triggers instellen, waaronder afgeleverde e-mails, kliks, opens, profielen die worden aangepast, etc.

De data die terug wordt gestuurd is uitgebreid en is ontworpen om makkelijk te kunnen linken met data in je eigen systeem. Copernica ontvangt het IP adres en de HTTP headers van het verzoek en voegt het e-mailadres, de profiel data en de gelinkte tags toe om naar jou te verzenden. Met deze informatie kun je deze makkelijk linken met bijvoorbeeld een profiel in je eigen database.

Door te navigeren naar een database of collectie kun je ook makkelijk de Webhooks inzien die erop van toepassing zijn, zodat het duidelijk is wat voor data hier vandaan kan komen.

Webhooks configureren

De eerste stap voor het opzetten van een Webhook is om naar het configuratie menu te navigeren, waar je het Webhook menu kan vinden onder het kopje jouw account. Bij het aanmaken van een Webhook kies je hier eerst een type voor en een URL, de callback URL genoemd. Naar deze callback URL wordt straks de data verzonden.

De volgende stap is om het webadres te verifiëren. Door deze extra stap wordt voorkomen dat de mogelijke persoonsgegevens in de verkeerde handen valt. In het configuratiescherm kun je bij gevalideerde domeinen je hoofddomein toevoegen. Als je klikt in dit domein op het tabblad validatie, vind je een TXT-record die je op een subdomein moet plaatsen binnen je DNS-configuratie. Zodra je dit hebt ingesteld in je DNS, kun je door op de valideer-button te klikken ervoor zorgen dat dit domein en de bijbehorende subdomeinen gebruikt mogen worden voor Webhooks.

Je kunt je Webhook testen door op de Webhook te klikken en te kiezen voor test webhook. Het is ook mogelijk al je Webhooks te testen door in het Webhook-overzicht te klikken op controleer nu.

Veiligheid

Om jouw script te behoeden voor misbruik en incorrecte informatie voegt Copernica een handtekening toe aan het verzoek. Door de juiste checks te implementeren kun je zo verzekeren dat alleen data van Copernica jouw systeem binnenkomt.

Meer informatie