Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Networking and serial communication on Gerald and Sophia's workstations dysfunctional. Unable to cut. #873

Closed
MatthewCroughan opened this issue Aug 5, 2018 · 2 comments

Comments

@MatthewCroughan
Copy link

commented Aug 5, 2018

This has been the case since last night, I came in late around 8pm and realised that the networking in that room isn't functional, have tried replacing all the cables, so clearly isn't a problem with those.
Also of note is that the serial communication between the workstations and the cutters is also not functioning, has somebody been re-configuring the software/drivers?

Gerald's workstation complains about the driver/software: "laser cut and engrave system 5.0 not found"
Sophia's workstation does not respond or give an error, but will not download any data to the cutter.

@MatthewCroughan MatthewCroughan changed the title Networking and serial communication on Gerald and Sophia's workstation dysfunctional. Unable to cut. Networking and serial communication on Gerald and Sophia's workstations dysfunctional. Unable to cut. Aug 5, 2018

@amcewen

This comment has been minimized.

Copy link
Member

commented Aug 6, 2018

The networking doesn't seem to be connected, I haven't looked into that at all. I also haven't checked Sophia.

Gerald is working okay, although there was one point this morning where it wasn't sending the file across to the cutter - it didn't report any error, but the file didn't show up in the dialog box and the cutter didn't think it had anything in it (if you hit start it'd just beep to show it had finished straight away). Closing the lasercutter software and reopening it seemed to fix things...

@magman2112

This comment has been minimized.

Copy link

commented Aug 14, 2018

There was a lose connector on the patch panel in the wiring closet which has now been fixed.

The tag on the RJ45 connector was squashed flat on one end of the patch lead, which allowed the connector to pull out out of the socket just enough to disconnect it but look like it was still patched. I have bent the tag out a little more so that this connection is now more secure.

@magman2112 magman2112 closed this Aug 14, 2018

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.