New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

ANSI option appears to have no effect #2006

Closed
jrmain opened this Issue Sep 10, 2018 · 4 comments

Comments

2 participants
@jrmain

jrmain commented Sep 10, 2018

Describe the bug
I recently installed a couple of servers from scratch (UT99 and UT2K4) and configured the ANSI option to be OFF (ansi="off") in the instance configs. However, I'm still seeing ANSI coloured text and ANSI codes in email alerts.

To Reproduce
Steps to reproduce the behaviour:

  1. Add ansi="off" to a server instance configuration file.
  2. Run the details command (eg. ./ut2k4server details).
  3. ANSI coloured text is shown.

Expected behaviour
No ANSI coloured text.

Minimum Information
Game servers: UT99 and UT2K4
I'm unable to use postdetails for some reason. Details pasted below.

[ INFO ] Details ut2k4server: Check IP: 192.168.0.196
numfmt: invalid number: 'K'

Distro Details
==============================================================================================================================

Distro:    Ubuntu 14.04.5 LTS
Arch:      x86_64
Kernel:    3.13.0-157-generic
Hostname:  foghorn
tmux:      tmux 2.0
GLIBC:     2.19

Performance
Uptime:    16d, 1h, 22m
Avg Load:  0.43, 0.50, 0.57

Mem:       total  used   free      cached  available
Physical:  7.5GB   2.2GB  3.6GB
Swap:      7.7GB   349MB  7.4GB

Storage
==============================================================================================================================

Filesystem:      /dev/sda1
Total:           451G
Used:            118G
Available:       311G
LinuxGSM Total:  16G
Serverfiles:     5.7G

Unreal Tournament 2004 Server Details
==============================================================================================================================

Server name:      JDRGaming UT2004 Coop
Server IP:        192.168.0.196:7784
Server password:  (redacted)
Admin password:   (redacted)
Default Map:      AS-CONVOY
Status:           ONLINE

ut2k4server Script Details
==============================================================================================================================

Service name:           ut2k4server
ut2k4server version:    180908
User:                   ut2k4server
GLIBC required:         2.4
Discord alert:          on
Email alert:            off
Pushbullet alert:       off
IFTTT alert:            off
Mailgun (email) alert:  off
Pushover alert:         off
Telegram alert:         off
Location:               /home/ut2k4server
Config file:            /home/ut2k4server/serverfiles/System/ut2k4server.ini

Backups
==============================================================================================================================

No Backups created

Command-line Parameters
==============================================================================================================================

./ucc-bin server AS-CONVOY?game=UT2k4Assault.ASGameInfo -nohomedir ini=ut2k4server.ini log=/home/ut2k4server/log/server/ut2k4server-game.log

Ports
==============================================================================================================================

Change ports by editing the parameters in:
/home/ut2k4server/serverfiles/System/ut2k4server.ini

Useful port diagnostic command:
netstat -atunp | grep ucc-bin

DESCRIPTION      DIRECTION  PORT         PROTOCOL  INI VARIABLE
> Game           INBOUND    7784         udp       Port=7784
> Query          INBOUND    7785         udp
> GameSpy query  INBOUND    7794         udp       OldQueryPortNumber=7794
< Master server  OUTBOUND   28900/28902  tcp/udp
> WebAdmin       INBOUND    8075         tcp       ListenPort=8075

JDRGaming UT2004 Coop WebAdmin
==============================================================================================================================

WebAdmin enabled:   True
WebAdmin url:       http://192.168.0.196:8075
WebAdmin username:  (redacted)
WebAdmin password:  (redacted)

Status: ONLINE
@dgibbs64

This comment has been minimized.

Member

dgibbs64 commented Sep 10, 2018

Issue is that core_messages load before the lgsm configs. It's a chicken and egg situation. So I will need to reload core_messages after the configs have loaded.

@dgibbs64

This comment has been minimized.

Member

dgibbs64 commented Sep 10, 2018

Fixed for next release d9e1af2

@dgibbs64 dgibbs64 self-assigned this Sep 10, 2018

@dgibbs64 dgibbs64 added this to the Next Release milestone Sep 10, 2018

@dgibbs64 dgibbs64 closed this Sep 10, 2018

@jrmain

This comment has been minimized.

jrmain commented Oct 28, 2018

Confirmed fixed with version 181027.

@jrmain

This comment has been minimized.

jrmain commented Oct 29, 2018

The update-lgsm command still shows some ANSI text right at the beginning, and at the end. It's not visible normally, but I run update-lgsm in a cron job, and the cron email generated shows this (leading Esc character not shown):

[K[ .... ] Update LinuxGSM ut2k4server: Updating LinuxGSM

...

[K[  OK  ] Update LinuxGSM ut99server: Updating functions
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment