Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with
or
.
Download ZIP
Branch: master
105 lines (86 sloc) 4.209 kB
class Sdl < Formula
desc "Low-level access to audio, keyboard, mouse, joystick and graphics"
homepage "https://www.libsdl.org/"
url "https://www.libsdl.org/release/SDL-1.2.15.tar.gz"
sha256 "d6d316a793e5e348155f0dd93b979798933fb98aa1edebcc108829d6474aad00"
bottle do
cellar :any
revision 2
sha1 "3f767029ead055192d70e143cf1e5b18a1b18a3e" => :yosemite
sha1 "4396e988f0c34d6859f994a4fa89d50a6e4a8cf9" => :mavericks
sha1 "1917ce67939b9b539cd33469749e881e7b611b0d" => :mountain_lion
end
head do
url "https://hg.libsdl.org/SDL", :branch => "SDL-1.2", :using => :hg
depends_on "autoconf" => :build
depends_on "automake" => :build
depends_on "libtool" => :build
end
option "with-x11", "Compile with support for X11 video driver"
option "with-tests", "Compile and install the tests"
option :universal
deprecated_option "with-x11-driver" => "with-x11"
depends_on :x11 => :optional
if build.with? "x11"
depends_on "autoconf" => :build
depends_on "automake" => :build
depends_on "libtool" => :build
# Fix build against recent libX11; requires regenerating configure script
patch do
url "https://hg.libsdl.org/SDL/raw-rev/91ad7b43317a"
sha1 "1b35949d9ac360a7e39aac76d1f0a6ad5381b0f4"
end
end
# Fix for a bug preventing SDL from building at all on OSX 10.9 Mavericks
# Related ticket: https://bugzilla.libsdl.org/show_bug.cgi?id=2085
patch do
url "https://bugzilla-attachments.libsdl.org/attachment.cgi?id=1320"
sha256 "ba0bf2dd8b3f7605db761be11ee97a686c8516a809821a4bc79be738473ddbf5"
end
# Fix compilation error on 10.6 introduced by the above patch
patch do
url "https://bugzilla-attachments.libsdl.org/attachment.cgi?id=1324"
sha256 "ee7eccb51cefff15c6bf8313a7cc7a3f347dc8e9fdba7a3c3bd73f958070b3eb"
end
def install
# we have to do this because most build scripts assume that all sdl modules
# are installed to the same prefix. Consequently SDL stuff cannot be
# keg-only but I doubt that will be needed.
inreplace %w[sdl.pc.in sdl-config.in], "@prefix@", HOMEBREW_PREFIX
ENV.universal_binary if build.universal?
system "./autogen.sh" if build.head? || build.with?("x11")
args = %W[--prefix=#{prefix}]
args << "--disable-nasm" unless MacOS.version >= :mountain_lion # might work with earlier, might only work with new clang
# LLVM-based compilers choke on the assembly code packaged with SDL.
args << "--disable-assembly" if ENV.compiler == :llvm || (ENV.compiler == :clang && MacOS.clang_build_version < 421)
args << "--without-x" if build.without? "x11"
args << "--with-x" if build.with? "x11"
system "./configure", *args
system "make", "install"
# Copy source files needed for Ojective-C support.
libexec.install Dir["src/main/macosx/*"] if build.stable?
if build.with? "tests"
ENV.prepend_path "PATH", "#{bin}"
# This is stupid but necessary. Blurgh. Otherwise, test building fails, even
# with various flags, prepending & pkg_config_path tinkering.
inreplace "#{bin}/sdl-config", "prefix=#{HOMEBREW_PREFIX}", "prefix=#{prefix}"
cd "test" do
system "./configure"
system "make"
# Upstream - Why no make install? Why?
(share/"tests").install %w[checkkeys graywin loopwave testalpha testbitmap testblitspeed testcdrom
testcursor testdyngl testerror testfile testgamma testgl testhread testiconv
testjoystick testkeys testloadso testlock testoverlay testoverlay2 testpalette
testplatform testsem testsprite testtimer testver testvidinfo testwin testwm
threadwin torturethread]
(share/"test_extras").install %w[icon.bmp moose.dat picture.xbm sail.bmp sample.bmp sample.wav]
bin.write_exec_script Dir["#{share}/tests/*"]
end
# And then we undo stupid but necessary so it doesn't break all the other things.
inreplace "#{bin}/sdl-config", "prefix=#{prefix}", "prefix=#{HOMEBREW_PREFIX}"
end
end
test do
system "#{bin}/sdl-config", "--version"
end
end
Jump to Line
Something went wrong with that request. Please try again.