This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

fuse4x installs properly but kext doesn't get loaded (10.8) #13647

Closed
SockPants opened this Issue Jul 27, 2012 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
7 participants

There were no peculiarities during install. I tried installing it again, nothing changed. Does anyone have fuse4x working on 10.8?

The error I get is when using sshfs:

$ sshfs site.com: /Volumes/VPS
execl: No such file or directory
fuse4x kernel extension was not loaded. Please check /var/log/system.log for more information.

/var/log/system.log contained no mention of 'fuse'.

Contributor

anatol commented Jul 27, 2012

Hi,

did you follow instructions from brew info fuse4x-kext

Also check if other log files contain info related to fuse4x: /var/log/debug.log /var/log/kernel.log (Apple all the time changes name for output kernel log file)

Contributor

smarek commented Aug 23, 2012

I propose this bug to be closed, exactly these steps are solving the issue, recently tested on 10.8

Contributor

jacknagel commented Aug 23, 2012

Closing.

@jacknagel jacknagel closed this Aug 23, 2012

I am having the same problem and following the instructions provided in brew info fuse4x-kext did not fix the problem. Now I am getting as a pop-up message the following error in /var/log/system.log:

com.apple.kextd[12]: Can't load /Library/Extensions/fuse4x.kext - authentication problems.

Does this have to do perhaps with permissions settings on some file?

dazld commented Mar 25, 2013

Followed instructions on brew info as above - and worked, but would be nice to have this as a warning when installing sshfs directly. Had to come here for help!

Contributor

sandrewh commented May 30, 2013

I had to run sudo chgrp -R wheel /Library/Extensions/fuse4x.kext to fix authentication problems error.

@xu-cheng xu-cheng locked and limited conversation to collaborators Feb 16, 2016

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.