FontForge won't link in Mac OS X.8.3 #18598

DaveGadgeteer opened this Issue Mar 20, 2013 · 7 comments

2 participants


There is no log file!! log files were generated for brew install wget, which was successful, but only an empty folder "fontforge" appears in ~/Library/Logs/Homebrew
I have an alias for git:
alias git='xcrun git'
as per recommendations in
but I had the same trouble before I removed the command line tools and used this alias.
I don't understand Doctor's complaint about a terminal / in my PATH, I don't see it, but that situation too changed during this long experimental installation attempt, and the symptoms didn't change.


brew link fontforge should tell you which file can't be linked.


I would do sudo rm -rf /usr/local/include/fontforge and then brew link fontforge.


Did you sudo brew install or install a .pkg or otherwise get root-owned stuff in /usr/local?

If you want to install with Homebrew, you'll need to track all this down; you could always blanket chown all of /usr/local recursively to your user, though I can't comment on how that might otherwise affect your system.


Ok; you can either try sudo chown -R <you> /usr/local or go one-by-one with brew link to find the files with bad permissions.

If you have for instance MySQL installed in /usr/local, changing permissions in a blanket way may break stuff.

@adamv adamv closed this Apr 19, 2013
@xu-cheng xu-cheng locked and limited conversation to collaborators Feb 16, 2016
Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.