[dev.icinga.com #3313] configure not supporting AM_INIT_AUTOMAKE #32

Closed
icinga-migration opened this Issue Oct 19, 2012 · 4 comments

Projects

None yet

1 participant

@icinga-migration
Member

This issue has been migrated from Redmine: https://dev.icinga.com/issues/3313

Created by jschanz on 2012-10-19 09:36:12 +00:00

Assignee: mfriedrich
Status: Resolved (closed on 2012-10-24 18:45:35 +00:00)
Target Version: 1.8.1
Last Update: 2012-10-24 18:45:35 +00:00 (in Redmine)

Icinga Version: 1.8.0
DB Type: MySQL
DB Version: 1.8.0
Jasper Version: 4.7.0

Configure of icinga-reports-1.8.0 throws the following error:

root@localhost:/usr/src/icinga-reports-1.8.0# ./configure --with-jasper-server=/opt/jasperreports-server-cp-4.7.0
./configure: line 1682: AM_INIT_AUTOMAKE: command not found
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for jasperserver... configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile

The fix provided in Bug #2623 works here too -> https://git.icinga.org/?p=icinga-reports.git;a=commit;h=c4e2d2b686eada065066b36bf5080640e0f58cbf

root@localhost:/usr/src/icinga-reports-1.8.0# rm configure
root@localhost:/usr/src/icinga-reports-1.8.0# aclocal
root@localhost:/usr/src/icinga-reports-1.8.0# autoconf
root@localhost:/usr/src/icinga-reports-1.8.0# ./configure --with-jasper-server=/opt/jasperreports-server-cp-4.7.0
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking build system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking host system type... x86_64-unknown-linux-gnu
checking for jasperserver... configure: creating ./config.status
config.status: creating Makefile

Maybee it's better to provide an install.sh for this which creates the configure script in the local environment.

Changesets

2012-10-24 18:45:01 +00:00 by mfriedrich 4d63ea7

wipe AM_AUTOMAKE_INIT, and recreate configure once again (fixes #3313)

Relations:

Member

Updated by mfriedrich on 2012-10-24 18:34:47 +00:00

  • Status changed from New to Assigned
  • Assigned to set to mfriedrich
  • Target Version set to 1.8.1
Member

Updated by mfriedrich on 2012-10-24 18:36:15 +00:00

  • Subject changed from It seems, Bug #2623 is also present in Icinga Reporting 1.8.0 to configure not supporting AM_INIT_AUTOMAKE
Member

Updated by mfriedrich on 2012-10-24 18:45:22 +00:00

AM_AUTOMAKE_INIT isn't used at all, so why keeping it.

Member

Updated by mfriedrich on 2012-10-24 18:45:35 +00:00

  • Status changed from Assigned to Resolved
  • Done % changed from 0 to 100

Applied in changeset 4d63ea7.

@icinga-migration icinga-migration added this to the 1.8.1 milestone Jan 17, 2017
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment