New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Result list does not properly disappear #178

Closed
bege10 opened this Issue Apr 19, 2017 · 12 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@bege10

bege10 commented Apr 19, 2017

18:39:40.826 Keypirinha 2.14.1 (5f10c90) for x64
18:39:40.826 System: WinNT-x64 6.1.7601-ws-0x0100 SP1.0
18:39:40.826 Installed mode
18:39:40.826 Keyboard layout: 00010407
18:39:40.826 Monitor #1: Name[\.\DISPLAY1] Rect[0, 0, 1280, 800] DpiScale[1.00] PRIMARY
18:39:40.826 Official packages: C:\Program Files\Keypirinha\default\Packages
18:39:40.826 Profile dir: C:\Users\bege\AppData\Roaming\Keypirinha
18:39:40.826 Local dir: C:\Users\bege\AppData\Local\Keypirinha
18:39:40.904 Python 3.6.0 (default, Feb 14 2017, 09:16:02) [MSC v.1900 64 bit (AMD64)]
18:39:42.013 Loaded 27 items from history file.
18:39:42.029 Loaded 964 items from catalog file.

When leaving Keypirinha with ESC twice sometimes the result list remains on the screen.
(Cannot always reproduce)
It also remains when clearing the text box with ESC.
Configuration:
always_on_top = yes
hide_on_focus_lost = immediate
retain_last_search = yes

screenshot_099

Additonally, the maximized window does not disappear when returning to normal size (both are on the screen then)

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 19, 2017

Member

Did it happen already when you had only Windows' desktop on the background?

Member

polyvertex commented Apr 19, 2017

Did it happen already when you had only Windows' desktop on the background?

@bege10

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bege10

bege10 commented Apr 19, 2017

Yes.
screenshot_100

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 19, 2017

Member

Forgot to ask: what's your full theme settings?

Member

polyvertex commented Apr 19, 2017

Forgot to ask: what's your full theme settings?

@bege10

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bege10

bege10 Apr 19, 2017

I have a basic non-aero theme. I tried an aero theme and the problem is gone.
Because I have an old notebook I want to use a non-aero theme to increase the system performance (and I don't like the look of aero themes). KP is the only app on my sytem that shows problems with the window drawing with a non-aero theme.

bege10 commented Apr 19, 2017

I have a basic non-aero theme. I tried an aero theme and the problem is gone.
Because I have an old notebook I want to use a non-aero theme to increase the system performance (and I don't like the look of aero themes). KP is the only app on my sytem that shows problems with the window drawing with a non-aero theme.

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 20, 2017

Member

I cannot reproduce it unfortunately.

  • What's the value you have for the opacity_back setting?
  • Does it happen as well when you disable always_on_top?
Member

polyvertex commented Apr 20, 2017

I cannot reproduce it unfortunately.

  • What's the value you have for the opacity_back setting?
  • Does it happen as well when you disable always_on_top?
@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 20, 2017

Member

Also, if the opacity_back setting is less than 100 in your case, try changing it to 100 and check if you can still reproduce the issue.

Member

polyvertex commented Apr 20, 2017

Also, if the opacity_back setting is less than 100 in your case, try changing it to 100 and check if you can still reproduce the issue.

@robinhoodhimself

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@robinhoodhimself

robinhoodhimself Apr 23, 2017

Hi,

I was able to reproduce the problem on W7 64bits with "Windows Basic" theme. I've never seen the problem with aero.
Nvidia video card with driver 381.65.

Problems seems only with the result windows and it is also happening with the default theme.
Always on Top is not define so it is at default value -> "#Always On Top = no"

image

With the desktop in the background.

image

Here under my theme settings.

[theme/MyLayout]
color_background = darkgoldenrod
color_foreground = black
color_faded = dimgrey
color_accent = white
color_warn = #cb4b16
color_title = ${color_foreground}
color_status = ${color_faded}
color_textbox_back = #fdf6e3
color_listitem_back = ${color_textbox_back}
color_listitem_title = ${color_foreground}
color_listitem_desc = ${color_faded}
color_listitem_tips = ${color_faded}
color_listitem_selected_back = ${color_background}
color_listitem_selected_title = ${color_accent}
color_listitem_selected_desc = lemonchiffon
color_listitem_selected_tips = ${color_listitem_selected_desc}
font_face = Tahoma, Candara, Segoe UI
font_small_size = 10
font_small_style = cleartype
font_normal_size = 18
font_normal_style = cleartype
font_large_size = 24
font_large_style = cleartype
satellite_show = always
satellite_pos = topcenter
satellite_size = large
control_margin = 4
textbox_padding = 3
listitem_padding = 1
opacity_back = 100
mono_font_face = Consolas
mono_font_size = 10
mono_font_style = cleartype
layout = list_selmark, list_icon, list_actions, list_score, list_hits
compact_results = yes

robinhoodhimself commented Apr 23, 2017

Hi,

I was able to reproduce the problem on W7 64bits with "Windows Basic" theme. I've never seen the problem with aero.
Nvidia video card with driver 381.65.

Problems seems only with the result windows and it is also happening with the default theme.
Always on Top is not define so it is at default value -> "#Always On Top = no"

image

With the desktop in the background.

image

Here under my theme settings.

[theme/MyLayout]
color_background = darkgoldenrod
color_foreground = black
color_faded = dimgrey
color_accent = white
color_warn = #cb4b16
color_title = ${color_foreground}
color_status = ${color_faded}
color_textbox_back = #fdf6e3
color_listitem_back = ${color_textbox_back}
color_listitem_title = ${color_foreground}
color_listitem_desc = ${color_faded}
color_listitem_tips = ${color_faded}
color_listitem_selected_back = ${color_background}
color_listitem_selected_title = ${color_accent}
color_listitem_selected_desc = lemonchiffon
color_listitem_selected_tips = ${color_listitem_selected_desc}
font_face = Tahoma, Candara, Segoe UI
font_small_size = 10
font_small_style = cleartype
font_normal_size = 18
font_normal_style = cleartype
font_large_size = 24
font_large_style = cleartype
satellite_show = always
satellite_pos = topcenter
satellite_size = large
control_margin = 4
textbox_padding = 3
listitem_padding = 1
opacity_back = 100
mono_font_face = Consolas
mono_font_size = 10
mono_font_style = cleartype
layout = list_selmark, list_icon, list_actions, list_score, list_hits
compact_results = yes

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 23, 2017

Member

Thanks for that. It seems to be a Win7-related issue since I failed to reproduce it on a Win8, Win8.1 and Win10. I will see if I can find a workaround.

Member

polyvertex commented Apr 23, 2017

Thanks for that. It seems to be a Win7-related issue since I failed to reproduce it on a Win8, Win8.1 and Win10. I will see if I can find a workaround.

@bege10

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bege10

bege10 Apr 25, 2017

What is the difference between the result lists of KP and of Launchy? With Launchy the problem does not happen.

bege10 commented Apr 25, 2017

What is the difference between the result lists of KP and of Launchy? With Launchy the problem does not happen.

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 26, 2017

Member

I managed to reproduce it after having enabled Windows' Basic theme. Worse, if you try to drag the window around using the satellite icon, the window just disappear or more exactly, it is not re-painted.

I'm not sure why this happens since there is no special trickery involved. This requires more digging.

However, I've noticed that if you enable Keypirinha's transparency mode (i.e. opacity_back less than 100), the issue vanishes. So as a workaround, just try to set opacity_back = 99 if your setting was opacity_back = 100.

Member

polyvertex commented Apr 26, 2017

I managed to reproduce it after having enabled Windows' Basic theme. Worse, if you try to drag the window around using the satellite icon, the window just disappear or more exactly, it is not re-painted.

I'm not sure why this happens since there is no special trickery involved. This requires more digging.

However, I've noticed that if you enable Keypirinha's transparency mode (i.e. opacity_back less than 100), the issue vanishes. So as a workaround, just try to set opacity_back = 99 if your setting was opacity_back = 100.

@polyvertex

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@polyvertex

polyvertex Apr 26, 2017

Member

Should be corrected by v2.15. Feel free to reply if it is not.

Member

polyvertex commented Apr 26, 2017

Should be corrected by v2.15. Feel free to reply if it is not.

@polyvertex polyvertex closed this Apr 26, 2017

@bege10

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bege10

bege10 Apr 26, 2017

I am impressed by the verve you work on these issues. Thank you very much. 😺
Just replaced Launchy with KP. 😄

bege10 commented Apr 26, 2017

I am impressed by the verve you work on these issues. Thank you very much. 😺
Just replaced Launchy with KP. 😄

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment