Skip to content

[Solved] fatal: https://github.com/knplabs/KnpMenu.git/info/refs not found #87

Closed
pawelbaranski opened this Issue Dec 3, 2011 · 15 comments

8 participants

@pawelbaranski

I have got errors when I run 'php bin/vendors install'. Once the script is going to install Knp Bundles i get:

Installing/Updating KnpMenu
Cloning into /var/www/myproject/vendor/KnpMenu...
fatal: https://github.com/knplabs/KnpMenu.git/info/refs not found: did you run git update-server-info on the server?
cd: 1: can't cd to /var/www/myproject/vendor/KnpMenu

UPDATE: Answer

=> Update your urls from knplabs/KnpMenuBundle.git to KnpLabs/KnpMenuBundle.git (case change)

@stof
stof commented Dec 3, 2011

Try with the http or the git protocols, to see if the same error occurs. And if it does not solve the issue, report it to github. We cannot do anything about the hosting of the repo.

@stof stof closed this Dec 3, 2011
@WillBro
WillBro commented Dec 3, 2011

I had the same issue but the fix is insanely simple. Lack of capitalisation for KnpLabs in the URLs so use the following instead.

[KnpMenu]
git=https://github.com/KnpLabs/KnpMenu.git

[KnpMenuBundle]
git=https://github.com/KnpLabs/KnpMenuBundle.git
target=bundles/Knp/Bundle/MenuBundle

@stof
stof commented Dec 3, 2011

ah, Knp renamed its account. It was all lowercase before.

@mbontemps this is a weird way to do a BC break IMO

@pawelbaranski

Thank you very much for the assistance, issue solved

@mbontemps
KNP Labs member

Arf, sorry about that, we did not think it would have any impact on the git urls - but yeah I just discovered that those ones are case sensitive unlike the github urls.

@docteurklein
KNP Labs member

I think we'll receive a lot of issues about that :) or maybe :(

@mbontemps mbontemps reopened this Dec 3, 2011
@mbontemps
KNP Labs member

I'll leave this issue opened but marked as solved to make it more visible to people.

For those who need help or the magic commands to update your repos, we have written a small article to help

@digitalkaoz

the resolving in composer is failing aswell:

[UnexpectedValueException]
    The checksum verification of the archive failed (downloaded from http://nodeload.github.com/knplabs/KnpMenu/zipball/v1.0)

maybe yout have to resubmit the package

@stof
stof commented Dec 6, 2011

@Seldaek is there a way to force Packagist to recompute the urls for the package as the case change or is there no other way than deleting it and readding it ?

@Seldaek
Seldaek commented Dec 6, 2011

I'll fix it.

@bamarni
bamarni commented Jan 2, 2012

Since this account renaming, I can't get the bundle with the vendors install command anymore. My password is being asked, when I fill it, I get the following :

fatal: Could not parse object 'a5fbd817e2e5e2d698b848ec430e14284cc94488'.

In my deps file, I have :

[KnpMenuBundle]
    git=https://github.com/KnpLabs/KnpMenuBundle.git
    target=bundles/Knp/Bundle/MenuBundle

I've also tried to use git:// instead of https://, do you know where that error comes from?

@stof
stof commented Jan 2, 2012

@bamarni did you remove the cloned bundle so that it is cloned again with the new url ?

@bamarni
bamarni commented Jan 2, 2012

@stof when I remove the bundle and launch the command again I get :

$ php bin/vendors install
> Installing/Updating KnpMenuBundle
Cloning into C:\wamp\www\parizz/vendor/bundles/Knp/Bundle/MenuBundle...
remote: Counting objects: 1523, done.
remote: Compressing objects: 100% (671/671), done.
remote: Total 1523 (delta 808), reused 1429 (delta 724)Receiving objects:
1371/1523), 188.00 KiB | 367 KiB/s
Receiving objects: 100% (1523/1523), 206.55 KiB | 367 KiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (808/808), done.
fatal: Could not parse object 'e3a0de27dc31cbc11d005a5e2efcc4e473831509'.
@stof
stof commented Jan 2, 2012

Are you trying to lock the bundle on a non-existent commit ?

@bamarni
bamarni commented Jan 2, 2012

Well I think that was the case, it's fixed now,

I don't know how but the KnpMenuBundle line in the deps.lock file has been updated, the object is now 1a19cc8 and I can run the install command without getting that previous error anymore.

Thank you so much for your help :)

@stof stof closed this Oct 12, 2012
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.