Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Players are loosing sync, but there's nothing in the sync debug log #283

Open
Hypfer opened this issue Oct 5, 2019 · 3 comments

Comments

@Hypfer
Copy link

commented Oct 5, 2019

So I've noticed that especially with large groups, the players tend to sometimes get completely out of sync.

However, Slim::Player::StreamingController::_CheckSync doesn't report a different offset than before.

[19-10-05 13:48:27.3185] Slim::Player::StreamingController::_CheckSync (534) playPoints: 00:04:20:1f:2b:37: 1570276083.741, 00:04:20:1e:b4:d6:    +0, 00:04:20:1f:6f:7c:    +0, 00:04:20:1f:90:e5:    -3, 00:04:20:1e:9a:0c:    +0, 00:04:20:10:0b:5d:    +1
[19-10-05 13:48:28.3159] Slim::Player::StreamingController::_CheckSync (534) playPoints: 00:04:20:1f:2b:37: 1570276083.741, 00:04:20:1e:b4:d6:    +0, 00:04:20:1f:6f:7c:    +0, 00:04:20:1f:90:e5:    -3, 00:04:20:1e:9a:0c:    +0, 00:04:20:10:0b:5d:    +1
[19-10-05 13:48:29.3160] Slim::Player::StreamingController::_CheckSync (534) playPoints: 00:04:20:1f:2b:37: 1570276083.741, 00:04:20:1e:b4:d6:    +0, 00:04:20:1f:6f:7c:    +0, 00:04:20:1f:90:e5:    -3, 00:04:20:1e:9a:0c:    +0, 00:04:20:10:0b:5d:    +1
[19-10-05 13:48:30.3172] Slim::Player::StreamingController::_CheckSync (534) playPoints: 00:04:20:1f:2b:37: 1570276083.741, 00:04:20:1e:b4:d6:    +0, 00:04:20:1f:6f:7c:    +0, 00:04:20:1f:90:e5:    -3, 00:04:20:1e:9a:0c:    +0, 00:04:20:10:0b:5d:    +1
[19-10-05 13:48:31.3164] Slim::Player::StreamingController::_CheckSync (534) playPoints: 00:04:20:1f:2b:37: 1570276083.741, 00:04:20:1e:b4:d6:    +0, 00:04:20:1f:6f:7c:    +0, 00:04:20:1f:90:e5:    -3, 00:04:20:1e:9a:0c:    +0, 00:04:20:10:0b:5d:    +1

In this example, 00:04:20:1e:9a:0c skipped over 30 seconds ahead somewhere around 13:48:29.

To fix this situation, the song has to be manually skipped to an arbitrary timestamp. This way, all players sync again.

Maybe the mp3 decoder receives broken frames and just skips them?
Affected devices are all Squeezebox Boom

@michaelherger

This comment has been minimized.

Copy link

commented Oct 5, 2019

Please take this issue to forums.slimdevices.com for discussion first. You'll get more helpful voices there.

@Hypfer

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Oct 5, 2019

Uh. How?

@michaelherger

This comment has been minimized.

Copy link

commented Oct 5, 2019

I made the address a link. Just click it :-).

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
2 participants
You can’t perform that action at this time.