New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

wrong title bar #1369

Closed
yfinkel opened this Issue Dec 21, 2017 · 26 comments

Comments

Projects
4 participants
@yfinkel

yfinkel commented Dec 21, 2017

ConEmu build: 171217 x32/x64
OS version: Windows 10 x32/x64 (1709)

In the version 171217 with "Hide caption always" sometimes (not always, but very often) there is wrong drawing of the title bar:

2017-12-21 19 00 30

After moving the mouse cursor over the title bar:

2017-12-21 19 02 28

And this is right drawing (after minimize and restore):

2017-12-21 19 02 40

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Dec 21, 2017

Owner

I've never seen that. It may help if you can determine repro steps.

Owner

Maximus5 commented Dec 21, 2017

I've never seen that. It may help if you can determine repro steps.

@yfinkel

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

yfinkel Dec 22, 2017

yfinkel commented Dec 22, 2017

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Dec 22, 2017

I've noticed this on 171217 as well (didn't notice it on previous builds). It happens infrequently and goes away with a window refresh. I don't have reliable steps to reproduce it. Definitely not a big deal to me.

elijahgagne commented Dec 22, 2017

I've noticed this on 171217 as well (didn't notice it on previous builds). It happens infrequently and goes away with a window refresh. I don't have reliable steps to reproduce it. Definitely not a big deal to me.

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

yfinkel Dec 27, 2017

No, nothing changed.

yfinkel commented Dec 27, 2017

No, nothing changed.

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Dec 27, 2017

Agreed, I'm still seeing the issue after update.

2017-12-27 08_08_19-

elijahgagne commented Dec 27, 2017

Agreed, I'm still seeing the issue after update.

2017-12-27 08_08_19-

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Dec 27, 2017

Owner

Does it happen if you run ConEmu64.exe -log -basic -run {cmd}?
Do you run ConEmu window maximized?
Can you record a video reproducing the problem?

Owner

Maximus5 commented Dec 27, 2017

Does it happen if you run ConEmu64.exe -log -basic -run {cmd}?
Do you run ConEmu window maximized?
Can you record a video reproducing the problem?

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Dec 27, 2017

I am testing with "ConEmu64.exe -log -basic -run {cmd}" - will follow up
I don't run ConEmu maximized.
Here's a video of it.

conemu-title-bar

elijahgagne commented Dec 27, 2017

I am testing with "ConEmu64.exe -log -basic -run {cmd}" - will follow up
I don't run ConEmu maximized.
Here's a video of it.

conemu-title-bar

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Dec 27, 2017

Owner

Please upload log files.
So you do minimize ConEmu window and wait until aero thumbnail appears. Did you click on thumbnail or just hover the mouse cursor to reveal the aero peek?

Owner

Maximus5 commented Dec 27, 2017

Please upload log files.
So you do minimize ConEmu window and wait until aero thumbnail appears. Did you click on thumbnail or just hover the mouse cursor to reveal the aero peek?

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Dec 27, 2017

In this case, I just hovered to reveal the aero peek. However, I usually see this issue just after opening ConEmu for the first time or after minimizing some other large window that was covering ConEmu.

So far I haven't seen the issue with "-log -basic", but assuming I do, I'll upload the logs.

elijahgagne commented Dec 27, 2017

In this case, I just hovered to reveal the aero peek. However, I usually see this issue just after opening ConEmu for the first time or after minimizing some other large window that was covering ConEmu.

So far I haven't seen the issue with "-log -basic", but assuming I do, I'll upload the logs.

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Dec 27, 2017

While using "-log -basic" I opened a new tab with putty and got this:

2017-12-27 11_29_28-

Attached are the logs:
logs.zip

elijahgagne commented Dec 27, 2017

While using "-log -basic" I opened a new tab with putty and got this:

2017-12-27 11_29_28-

Attached are the logs:
logs.zip

@Maximus5 Maximus5 added this to To Do in ConEmu via automation Jan 1, 2018

@Maximus5 Maximus5 moved this from To Do to Ready for Testing in ConEmu Jan 6, 2018

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

yfinkel Jan 9, 2018

Alas, the same issue. (I now prefer to use 171109)

yfinkel commented Jan 9, 2018

Alas, the same issue. (I now prefer to use 171109)

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Jan 9, 2018

Still seeing the issue:

2018-01-09 09_05_19-wrong title bar issue 1369 maximus5_conemu

Sometimes it's worse now where the title bar is completely gone and nothing is showing main window:

2018-01-09 09_29_59-egagn

I don't run ConEmu maximized, but I do generally run it covering about 80% of my screen space. If I make the window very small (better for screenshots) I have been unable to reproduce the issue.

elijahgagne commented Jan 9, 2018

Still seeing the issue:

2018-01-09 09_05_19-wrong title bar issue 1369 maximus5_conemu

Sometimes it's worse now where the title bar is completely gone and nothing is showing main window:

2018-01-09 09_29_59-egagn

I don't run ConEmu maximized, but I do generally run it covering about 80% of my screen space. If I make the window very small (better for screenshots) I have been unable to reproduce the issue.

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jan 9, 2018

Owner

I'm not able to reproduce it on my PC

Owner

Maximus5 commented Jan 9, 2018

I'm not able to reproduce it on my PC

@Maximus5 Maximus5 moved this from Ready for Testing to In progress in ConEmu Jan 11, 2018

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Jan 11, 2018

In this version and the last, I am able to reliably reproduce this issue

conemu

elijahgagne commented Jan 11, 2018

In this version and the last, I am able to reliably reproduce this issue

conemu

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jan 11, 2018

Owner

Seems like the behavior was changed? Fake TitleBar doesn't appear anymore?

Please make LogFiles and reproduce. At the moment the problem appears, make screenshot (I need the time to find in logs).

Owner

Maximus5 commented Jan 11, 2018

Seems like the behavior was changed? Fake TitleBar doesn't appear anymore?

Please make LogFiles and reproduce. At the moment the problem appears, make screenshot (I need the time to find in logs).

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Jan 11, 2018

logs-title-bar.zip contains logs and screenshots

elijahgagne commented Jan 11, 2018

logs-title-bar.zip contains logs and screenshots

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

yfinkel Jan 15, 2018

It seems to be corrected now - in my first tests. I'll try more later.

yfinkel commented Jan 15, 2018

It seems to be corrected now - in my first tests. I'll try more later.

@bkrahl-nli

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bkrahl-nli

bkrahl-nli Jan 15, 2018

With build 180114 I am now getting this if I bring back ConEmu to front with "Minimize/Restore" hotkey:
tabbar

bkrahl-nli commented Jan 15, 2018

With build 180114 I am now getting this if I bring back ConEmu to front with "Minimize/Restore" hotkey:
tabbar

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jan 15, 2018

Owner

@bkrahl-nli Attach your settings please. Window state before minimization: normal/maximized/fullscreen?

Owner

Maximus5 commented Jan 15, 2018

@bkrahl-nli Attach your settings please. Window state before minimization: normal/maximized/fullscreen?

@elijahgagne

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@elijahgagne

elijahgagne Jan 15, 2018

I've been running this for about five hours and it's looking fixed on my machine.

There is one very minor thing I've noticed and it's that I see a small "jitter" after bringing a Putty window to focus. I don't see the jitter bringing other native console windows to focus. After the window settles, I don't see the jitter.

conemu

I personally would not consider this a bug and do not see any need to work on fixing it.

elijahgagne commented Jan 15, 2018

I've been running this for about five hours and it's looking fixed on my machine.

There is one very minor thing I've noticed and it's that I see a small "jitter" after bringing a Putty window to focus. I don't see the jitter bringing other native console windows to focus. After the window settles, I don't see the jitter.

conemu

I personally would not consider this a bug and do not see any need to work on fixing it.

@bkrahl-nli

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@bkrahl-nli

bkrahl-nli Jan 15, 2018

@Maximus5 Display issue occurs in window state normal and maximized, but not if in full-screen mode. If the windows is minimized and brought back to previous state via Hotkey everything is normal. If the window is in background or out of focus and brought back to front or in focus via Hotkey this error occurs to me.

The display issue does not occur to me if the window is brought back to front by regular task switching instead of using the "Minimize/Restore" hotkey!
ConEmu.zip

bkrahl-nli commented Jan 15, 2018

@Maximus5 Display issue occurs in window state normal and maximized, but not if in full-screen mode. If the windows is minimized and brought back to previous state via Hotkey everything is normal. If the window is in background or out of focus and brought back to front or in focus via Hotkey this error occurs to me.

The display issue does not occur to me if the window is brought back to front by regular task switching instead of using the "Minimize/Restore" hotkey!
ConEmu.zip

@Maximus5 Maximus5 moved this from In progress to Ready for Testing in ConEmu Jan 29, 2018

Maximus5 added a commit that referenced this issue Jan 29, 2018

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Feb 6, 2018

Owner

@yfinkel How about 180206?

Owner

Maximus5 commented Feb 6, 2018

@yfinkel How about 180206?

@yfinkel

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@yfinkel

yfinkel Feb 7, 2018

Seems to be OK.

yfinkel commented Feb 7, 2018

Seems to be OK.

@Maximus5 Maximus5 closed this Feb 7, 2018

ConEmu automation moved this from Ready for Testing to Done Feb 7, 2018

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment