New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

When I start ConEmu, why does it immediately close and launch a normal cmd window? #1809

Closed
Maximus5 opened this Issue Jul 31, 2015 · 15 comments

Comments

Projects
None yet
1 participant
@Maximus5
Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Originally reported on Google Code with ID 1810

Required information!
OS version: Windows 8.1 x64
ConEmu version: 141112
Far version (if you are using Far Manager): N/A

For some reason, when I start up ConEmu, it looks like it closes and immediately opens
up a normal cmd window.  This is on a Windows 8.1 machine.  I've used ConEmu on another
Windows 8.1 machine as well as a Windows 7 machine, and those open up to a ConEmu window.
 I can't figure out which setting to tweak, please help.

Reported by djszeto on 2014-11-13 18:19:57

@Maximus5 Maximus5 self-assigned this Jul 31, 2015

@Maximus5 Maximus5 added the Type-Other label Jul 31, 2015

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Your shell exits and ConEmu exits too.
What are you running?

ConEmu -basic -cmd cmd

LogFiles

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-13 18:29:05

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Your shell exits and ConEmu exits too.
What are you running?

ConEmu -basic -cmd cmd

LogFiles

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-13 18:29:05

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
I start ConEmu by either clicking on the shortcut or double-clicking on the executable.
It looks like it is the ConEmu window that appears first (it's really fast, and I am
not certain it is) and then closes immediately.
Next, a normal cmd window appears.  This cmd window does not disappear.

I won't be at the machine that has this problem until tonight.  Should I try to run
it with the log switch, like:
conemu -basic -cmd cmd /log

Reported by djszeto on 2014-11-13 19:23:46

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

I start ConEmu by either clicking on the shortcut or double-clicking on the executable.
It looks like it is the ConEmu window that appears first (it's really fast, and I am
not certain it is) and then closes immediately.
Next, a normal cmd window appears.  This cmd window does not disappear.

I won't be at the machine that has this problem until tonight.  Should I try to run
it with the log switch, like:
conemu -basic -cmd cmd /log

Reported by djszeto on 2014-11-13 19:23:46

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
conemu -basic -log -cmd cmd

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-13 21:00:28

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

conemu -basic -log -cmd cmd

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-13 21:00:28

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Aha!  These parameters make it so that conemu does not disappear.  But I'd rather not
have to type these in or make a shortcut.  I'd like to make it so that even if I just
double-clicked on the executable, the conemu window stays.  I must have made a configuration
change somewhere, but I can't figure out what it is.  Somebody please tell me what
settings I have to change.

Reported by djszeto on 2014-11-14 04:39:23

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Aha!  These parameters make it so that conemu does not disappear.  But I'd rather not
have to type these in or make a shortcut.  I'd like to make it so that even if I just
double-clicked on the executable, the conemu window stays.  I must have made a configuration
change somewhere, but I can't figure out what it is.  Somebody please tell me what
settings I have to change.

Reported by djszeto on 2014-11-14 04:39:23

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
ConEmu -detached

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 05:01:17

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

ConEmu -detached

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 05:01:17

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Sorry, I'm kind of new to this.   Is that 'detached' something I can set via the Settings
menu?  I DON'T want to have to type that parameter every time I run conemu.

Reported by djszeto on 2014-11-14 05:28:37

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Sorry, I'm kind of new to this.   Is that 'detached' something I can set via the Settings
menu?  I DON'T want to have to type that parameter every time I run conemu.

Reported by djszeto on 2014-11-14 05:28:37

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
SettingsStartup

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 05:31:01

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

SettingsStartup

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 05:31:01

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Ok, I am in the Settings -> Startup menu.  Am I supposed to put in Command line:
conemu -detached
That didn't seem to work.  It results in the conemu window opening and disappearing
immediatley, and a cmd window opening and then disappearing immediately.

I also checked the settings to another instance of conemu (version 120727c x64) on
another Windows 8.1 machine, and it has nothing in the Settings -> Startup menu.

I'm still confused.

Reported by djszeto on 2014-11-14 07:51:02

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Ok, I am in the Settings -> Startup menu.  Am I supposed to put in Command line:
conemu -detached
That didn't seem to work.  It results in the conemu window opening and disappearing
immediatley, and a cmd window opening and then disappearing immediately.

I also checked the settings to another instance of conemu (version 120727c x64) on
another Windows 8.1 machine, and it has nothing in the Settings -> Startup menu.

I'm still confused.

Reported by djszeto on 2014-11-14 07:51:02

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
I ran from a cmd prompt:
conemu -basic -log -cmd cmd

Attached are the logs.

Reported by djszeto on 2014-11-14 08:38:30


- _Attachment: [ConEmuC64-size-6928.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmuC64-size-6928.log)_ - _Attachment: [ConEmu-gui-2756.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmu-gui-2756.log)_ - _Attachment: [ConEmu-input-6928.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmu-input-6928.log)_
Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

I ran from a cmd prompt:
conemu -basic -log -cmd cmd

Attached are the logs.

Reported by djszeto on 2014-11-14 08:38:30


- _Attachment: [ConEmuC64-size-6928.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmuC64-size-6928.log)_ - _Attachment: [ConEmu-gui-2756.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmu-gui-2756.log)_ - _Attachment: [ConEmu-input-6928.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-9/ConEmu-input-6928.log)_
@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Man, you must put in SettingsStartup your SHELL command line! but not ConEmu and ConEmu's
switches!

Obviously, your shell (I still do not know what are you running!) has some problems
and it exits as I'd already said in #1.

But attach LogFiles from "ConEmu -log"

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 08:43:32

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Man, you must put in SettingsStartup your SHELL command line! but not ConEmu and ConEmu's
switches!

Obviously, your shell (I still do not know what are you running!) has some problems
and it exits as I'd already said in #1.

But attach LogFiles from "ConEmu -log"

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-14 08:43:32

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
Here are the logs from running
ConEmu -log

I suppose the shell that I'm using is the cmd shell.  I put that in the Command line
field, but now I don't have a save button anymore to save the settings (see screenshot).

Reported by djszeto on 2014-11-14 09:14:17


- _Attachment: [ConEmuC64-size-7748.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmuC64-size-7748.log)_ - _Attachment: [ConEmu-gui-7624.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu-gui-7624.log)_ - _Attachment: [ConEmu-input-7748.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu-input-7748.log)_ - _Attachment: ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png
![ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png)_
Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Here are the logs from running
ConEmu -log

I suppose the shell that I'm using is the cmd shell.  I put that in the Command line
field, but now I don't have a save button anymore to save the settings (see screenshot).

Reported by djszeto on 2014-11-14 09:14:17


- _Attachment: [ConEmuC64-size-7748.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmuC64-size-7748.log)_ - _Attachment: [ConEmu-gui-7624.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu-gui-7624.log)_ - _Attachment: [ConEmu-input-7748.log](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu-input-7748.log)_ - _Attachment: ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png
![ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png](https://storage.googleapis.com/google-code-attachments/conemu-maximus5/issue-1810/comment-11/ConEmu_141112_[64]_Settings_[reg].png)_
@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
I think I'm supposed to choose {cmd} from the Specified name task list, but now I'm
stuck again: There is no Save settings button.  Please help.

Reported by djszeto on 2014-11-16 01:09:26

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

I think I'm supposed to choose {cmd} from the Specified name task list, but now I'm
stuck again: There is no Save settings button.  Please help.

Reported by djszeto on 2014-11-16 01:09:26

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
You are not allowed to save basic settings of course. Do not use -basic switch if you
want to save!

But, run the following and show screenshot:
ConEmu -basic -cmd cmd /D -new_console:c

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-16 01:18:17

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

You are not allowed to save basic settings of course. Do not use -basic switch if you
want to save!

But, run the following and show screenshot:
ConEmu -basic -cmd cmd /D -new_console:c

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-16 01:18:17

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner
I figured it out.
Ran:
conemu -cmd cmd

Checked the radio button for Specified named task and chose {cmd}
Also need to check the radio button for Auto save/restore opened tabs
Was then able to Save settings.

Now it starts up in the conemu interface.

Thanks for all your help!!

Reported by djszeto on 2014-11-17 18:59:14

Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

I figured it out.
Ran:
conemu -cmd cmd

Checked the radio button for Specified named task and chose {cmd}
Also need to check the radio button for Auto save/restore opened tabs
Was then able to Save settings.

Now it starts up in the conemu interface.

Thanks for all your help!!

Reported by djszeto on 2014-11-17 18:59:14

@Maximus5

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Maximus5

Maximus5 Jul 31, 2015

Owner

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-17 19:02:54

  • Status changed: Done
Owner

Maximus5 commented Jul 31, 2015

Reported by ConEmu.Maximus5 on 2014-11-17 19:02:54

  • Status changed: Done

@Maximus5 Maximus5 closed this Jul 31, 2015

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment