Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with
or
.
Download ZIP

Loading…

Asus K93SV Error inserting nvidia_current #147

Closed
duxy opened this Issue · 2 comments

2 participants

@duxy

Used the following to enable/disable card:

enable: _SB.PCI0.PEG0.PEGP._ON
disable:_SB.PCI0.PEG0.PEGP._OFF

ironhide-configuration detection is not working on this.

error is:

* Starting Ironhide X server ironhide                                          _ON Enabling nVidia card succeeded.
FATAL: Error inserting nvidia_current (/lib/modules/3.0.0-12-generic/updates/dkms/nvidia_current.ko): No such device
... * The nvidia driver was not loaded, try: sudo modprobe nvidia-current        * The Ironhide Xserver failed to start. Please check /var/log/Xorg.8.log[fail] 
ironhide could not be started - optirun cannot be executed.

Xorg.8.log:

[  1007.134] (EE) NVIDIA: Failed to load the NVIDIA kernel module. Please check 
your
[  1007.134] (EE) NVIDIA:     system's kernel log for additional error messages.
[  1007.134] (II) UnloadModule: "nvidia"
[  1007.134] (II) Unloading nvidia
[  1007.134] (EE) Failed to load module "nvidia" (module-specific error, 0)

dmesg:

[ 1006.454273] acpi_call: Calling \_SB.PCI0.PEG0.PEGP._ON
[ 1006.952172] acpi_call: Call successful: 0x0
[ 1007.026346] nvidia 0000:01:00.0: power state changed by ACPI to D0
[ 1007.026359] nvidia 0000:01:00.0: power state changed by ACPI to D0
[ 1007.026378] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
[ 1007.026397] nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
[ 1007.026406] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=none,decodes=none:owns=none
[ 1007.045977] NVRM: The NVIDIA GPU 0000:01:00.0 (PCI ID: 10de:0df4) installed
[ 1007.045978] NVRM: in this system is not supported by the 290.03 NVIDIA Linux
[ 1007.045980] NVRM: graphics driver release.  Please see 'Appendix A -
[ 1007.045981] NVRM: Supported NVIDIA GPU Products' in this release's README,
[ 1007.045983] NVRM: available on the Linux graphics driver download page at
[ 1007.045984] NVRM: www.nvidia.com.
[ 1007.045992] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A disabled
[ 1007.046001] nvidia: probe of 0000:01:00.0 failed with error -1
[ 1007.046021] NVRM: The NVIDIA probe routine failed for 1 device(s).
[ 1007.046023] NVRM: None of the NVIDIA graphics adapters were initialized!

I would appreciate your help. Thanks.

@MDCore

I'm getting the same problem with a clevo w170hn. After a reinstall of nvidia-current and ironhide I get the info below. The configuration doesn't work either, lots of errors and failures.

command line:

$ optirun glxgears 
 * Starting Ironhide X server ironhide                                                                                                                                           _PS0 Enabling nVidia Card Succeded.
FATAL: Error inserting nvidia_current (/lib/modules/3.0.0-12-generic/updates/dkms/nvidia_current.ko): No such device
... * The nvidia driver was not loaded, try: sudo modprobe nvidia-current                                                                                                         * The Ironhide Xserver failed to start. Please check /var/log/Xorg.8.log                                                                                                 [fail] 
ironhide could not be started - optirun cannot be executed.

Syslog:

Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5825.642959] acpi_call: Calling \_SB.PCI0.PEG0.PEGP._ON
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5825.913966] acpi_call: Call successful: 0xed
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092651] nvidia 0000:01:00.0: power state changed by ACPI to D0
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092664] nvidia 0000:01:00.0: power state changed by ACPI to D0
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092674] nvidia 0000:01:00.0: enabling device (0006 -> 0007)
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092689] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A -> GSI 16 (level, low) -> IRQ 16
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092704] nvidia 0000:01:00.0: setting latency timer to 64
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092714] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:01:00.0,olddecodes=none,decodes=none:owns=none
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092794] NVRM: The NVIDIA GPU 0000:01:00.0 (PCI ID: 10de:0df4) installed
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092797] NVRM: in this system is not supported by the 290.06 NVIDIA Linux
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092799] NVRM: graphics driver release.  Please see 'Appendix A -
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092801] NVRM: Supported NVIDIA GPU Products' in this release's README,
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092803] NVRM: available on the Linux graphics driver download page at
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092806] NVRM: www.nvidia.com.
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092819] nvidia 0000:01:00.0: PCI INT A disabled
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092835] nvidia: probe of 0000:01:00.0 failed with error -1
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092879] NVRM: The NVIDIA probe routine failed for 1 device(s).
Nov 19 21:03:44 Frigate kernel: [ 5826.092883] NVRM: None of the NVIDIA graphics adapters were initialized!
@duxy

works with bumblebee-3.0 & bbswitch

@duxy duxy closed this
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.