Skip to content

Loading…

NFSv3 mounts (with automount) don't work #67

Open
viric opened this Issue · 2 comments

1 participant

@viric
Official Nix/Nixpkgs/NixOS member

Although rpc.statd starts fine, mounting it says that it is not running. Then it suggests to use "-o nolock", in case of not wanting to use rpc.statd.

Niksnut says that NFSv4 works fine.

@viric
Official Nix/Nixpkgs/NixOS member

The same mounts work fine in upstart. Niksnut reported that NFSv3 also works for him, and that the hydra NFSv3 tests work fine too: http://hydra.nixos.org/build/3677063

@viric
Official Nix/Nixpkgs/NixOS member

I disabled the automount, removing "x-systemd.automount" from the filesystem options. Then, on reboot, portmap failed to start, but the nfs mounts worked fine.

portmap.service - ONC RPC portmap
          Loaded: loaded (/nix/store/xs0cdslp46m0giz3a9mv1n6jhj4s7h89-unit/portmap.service)
          Active: failed (Result: start-limit) since dc, 2013-01-09 18:00:43 CET; 17min ago
         Process: 2233 ExecStartPost=/nix/store/mnabj3195r6r71y7yw8v5dacbfiy0i92-portmap-post-start/bin/portmap-post-start (code=exited, status=0/SUCCESS)
         Process: 2229 ExecStart=/nix/store/jv6isqkwl6870cv6n44jybkia2fksg36-portmap-start/bin/portmap-start (code=exited, status=0/SUCCESS)
        Main PID: 2231 (code=exited, status=1/FAILURE)
          CGroup: name=systemd:/system/portmap.service

gen 09 18:00:43 comanegra systemd[1]: Failed to start ONC RPC portmap.
gen 09 18:00:43 comanegra systemd[1]: Failed to start ONC RPC portmap.

Do you use automount?

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.