Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

SPIM Soft SS Not working #16

Closed
alvarop opened this issue Apr 6, 2018 · 1 comment
Closed

SPIM Soft SS Not working #16

alvarop opened this issue Apr 6, 2018 · 1 comment
Assignees
Labels
bug

Comments

@alvarop
Copy link

@alvarop alvarop commented Apr 6, 2018

If .ss_pin is set to NRFX_SPIM_PIN_NOT_USED in nrfx_spim_init, the setting is not copied into the stored config in m_cb. This results in pin 0 being toggled during every SPIM transaction (since ss_pin in m_cb defaults to 0).

The config is only copied here:

m_cb[p_instance->drv_inst_idx].ss_pin = p_config->ss_pin;

Which only happens if ss_pin is != NRFX_SPIM_PIN_NOT_USED

if (p_config->ss_pin != NRFX_SPIM_PIN_NOT_USED)

Later, in spim_xfer(), the ss_pin setting (which is now 0) is used to determine whether or not to toggle, which causes the issue:

if (p_cb->ss_pin != NRFX_SPIM_PIN_NOT_USED)

@kl-cruz
Copy link
Contributor

@kl-cruz kl-cruz commented Apr 9, 2018

Hi,
Sure, that's right. It will be fixed soon.
Thanks for this.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
2 participants