Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Copy/paste doesn't update reference cell when referencing another sheet. #122

Closed
Haplo064 opened this issue Jun 6, 2017 · 6 comments
Closed

Comments

@Haplo064
Copy link

@Haplo064 Haplo064 commented Jun 6, 2017

Do you want to request a feature or report a bug?
Bug
What is the current behavior?
When you copy a cell with a formula referencing another sheet, and then paste that cell, the cell doesn't update the other sheet cell to the expected new value.

If the current behavior is a bug, please provide the steps to reproduce and if possible a minimal demo of the problem.
Copy a cell with a formula referencing another sheets cell, and paste that cell somewhere else. The cell is identical to the first cell, instead of updating the cell.

What is the expected behavior?
Update the cell reference.

Which versions of DocumentServer, and which browser / OS are affected by this issue? Did this work in previous versions of DocumentServer?

All browsers. Current DocumentServer. Don't know if it worked previously.

In example, copying: CellB2 [=sheet1!A1] and pasting it to CellB3, should change the cell to [=sheet1!A2] but it leaves it as [=sheet1!A1]

@JohnPerkin
Copy link

@JohnPerkin JohnPerkin commented Jun 7, 2017

Hello @Haplo064!
This is a bug which was already fixed in Document Server 4.3. We checked this scenario on 4.3.3 release and it worked as it is expected. Please check if your installation is up-to-date.

@Haplo064
Copy link
Author

@Haplo064 Haplo064 commented Jun 8, 2017

Thanks John, We will update the doc server and hopefully the issue will be cleared. I'll close this off now.

@Haplo064 Haplo064 closed this Jun 8, 2017
@Haplo064 Haplo064 reopened this Jun 15, 2017
@Haplo064
Copy link
Author

@Haplo064 Haplo064 commented Jun 15, 2017

We finally had time to update the test environment, up to 4.3.5, and the issue is still withstanding.

Steps attempted:

On sheet1.
Fill Cell A1 with '1', Cell A2 with '2'.
Select cell C1, enter =A1
Cope Cell C1, paste into Cell C2.
Cell C2 has =A2, as expected.

Create a new sheet. (sheet2)

Select cell A1 on sheet2.
Enter =sheet1!A1
Cell shows '1'.
Copy cell A1 on sheet2, paste into cell A2.
Cell A2 shows '1', and has =sheet1!A1.

What is expected is that cell A2 on sheet2 should be sheet1!A2, and show '2' in this example.

@Haplo064
Copy link
Author

@Haplo064 Haplo064 commented Jul 6, 2017

Is there anyone who can look at this?

@ShockwaveNN
Copy link
Member

@ShockwaveNN ShockwaveNN commented Jul 7, 2017

Hi there. Seems that it is another bug. We try to fix it in next version.

@ShockwaveNN
Copy link
Member

@ShockwaveNN ShockwaveNN commented Apr 6, 2018

Issue fixed in 5.1.0 so closing it

@ShockwaveNN ShockwaveNN closed this Apr 6, 2018
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
None yet
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
3 participants