Video quality in Beta 4 #709

Closed
bossanova808 opened this Issue May 21, 2012 · 14 comments

Projects

None yet

4 participants

@bossanova808

On my A6-3500 I notice a distinct lack of video quality - significant aliasing artefacts. Particularly with SD material, but also with 720. It's probably a scaling artefact from using a very simple scaler, at a guess?

Users are reporting this for ION as well - see:
http://openelec.tv/forum/90-miscellaneous/34500-beta-4-bad-playback

(that said, previous betas on the A6-3500 either hung at splash (fusion builds) or had significantly skippy/choppy playback (generic builds) - note not jitter a la the never ending ION thread, a much more aggressive frame jumpy flickering sort of thing. So this is definitely a big move in the right direction with xvba, but it would be nice to see video quality back (at least) to where it was (SD video quality from XBMC has never been great compared to the hardware players like popcorn etc. - but it has certainly been better than this).

@deuch

I've got the same problem. A lot of jaggies and aliasing with the new version and the new VDPAU interop options (RGB/YUV) activated.

You can use this sample to test with and without the new options enabled : http://deuch.free.fr/videos/sample-jaggies.mp4

Pay attention to the border of the table and the paper sheet (720p anime content for record)

@newphreak

Does disabling Interop YUV fix this issue?

@deuch

Yes without interop options, i do not have problem

Do you a Xtreamer version for testing ?

@deuch

Do you want that i test this version with interop functions enabled ?

@newphreak

You can try enabling it, but the option isn't configurable here. But there is a glitch in the patch, if the feature is set to "true" when you update, it wont be disabled before you go to System->Video->Playback. hehe

If you are curious, check the guisettings.xml for this setting:
usevdpauinteropyuv
This should be false.

@deuch

So what did you add/modifiy/change in this beta version ?

@newphreak

nothing other then that you are not allowed to enable interop yuv. Due to it being broken atm. Nothing else.

@sraue

@bossanova808 you was able to test a recent devel?

@bossanova808

Unfortunately not, we've had some guests in our house and time for tinkering has been < 0 for the last week or so.

I hope to test one soon and will report back as soon as I get a chance.

@sraue

@bossanova808 ok :-) then i will release the beta 5 without your ok :-) hope our last fixes have fixed this issue too...

@bossanova808
@newphreak

Make sure to just check the settings so it will reset whatever you have from last time. Reopen if it still exists.

@newphreak newphreak closed this Jul 23, 2012
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment