Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Mapgen: no tropical trees and no snow with default world generation settings #6337

Closed
DorpsGek opened this issue Jul 10, 2015 · 6 comments · Fixed by #8513
Closed

Mapgen: no tropical trees and no snow with default world generation settings #6337

DorpsGek opened this issue Jul 10, 2015 · 6 comments · Fixed by #8513

Comments

@DorpsGek
Copy link

@DorpsGek DorpsGek commented Jul 10, 2015

canaaerus opened the ticket and wrote:

The current default world generation settings are a maximal map height of 30 and a snow line height of 15, while tropical tree line height is calculated automatically based on the maximal map height and can not be set, afaik.
In effect in sub-arctic there is no snow and in sub-tropic there are no tropical trees except at the coast-line, when using the default settings.

For sub-arctic setting the snow line height to 5 provides sufficient snow and
for sub-tropic setting the maximal map height to the historic value 15 gives tropical forests.

Reported version: trunk
Operating system: All


This issue was imported from FlySpray: https://bugs.openttd.org/task/6337
@DorpsGek
Copy link
Author

@DorpsGek DorpsGek commented Jul 28, 2015

Alberth wrote:

In r27334, changes to the terrain generator were reverted.
Does that fix your problem?


This comment was imported from FlySpray: https://bugs.openttd.org/task/6337#comment14025

@DorpsGek
Copy link
Author

@DorpsGek DorpsGek commented Jul 28, 2015

canaaerus wrote:

I tested the current trunk r27346 and the issue was still there. I think this is not related to the noise generation, but only to the height limits.


This comment was imported from FlySpray: https://bugs.openttd.org/task/6337#comment14026

@DorpsGek
Copy link
Author

@DorpsGek DorpsGek commented Aug 20, 2017

andythenorth wrote:

Confirmed, if I remove openttd.cfg and start OpenTTD 1.7.1, using default world gen settings
- no snow in sub-arctic
- no trees in sub-tropic


This comment was imported from FlySpray: https://bugs.openttd.org/task/6337#comment14598

@LordAro
Copy link
Member

@LordAro LordAro commented Jan 24, 2019

Confirmed with master as of this date

@stale
Copy link

@stale stale bot commented Mar 25, 2019

This issue has been automatically marked as stale because it has not had any activity in the last two months.
If you believe the issue is still relevant, please test on the latest nightly and report back.
It will be closed if no further activity occurs within 7 days.
Thank you for your contributions.

@stale stale bot added the stale label Mar 25, 2019
@LordAro
Copy link
Member

@LordAro LordAro commented Mar 25, 2019

Still an issue, though can largely be summed up as "Terragenesis generates really flat maps"

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

5 participants