Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Bug? Train Depots not working as expected #7645

Open
Brandonlk opened this issue Jul 10, 2019 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants
@Brandonlk
Copy link

commented Jul 10, 2019

Version of OpenTTD: 1.9.1

two bugs here

1: When i clone a new train (or make a new train) in a depot the stop/start box for that train doesnt appear and i have to click on the train to open the box (and if im using the cloning tool thats a few extra clicks so i dont clone another train)

2: Cant scroll to see rest of train in depot menu, is annoying when shuffling long trains on a small monitor where you cant expand the window too easily

@Eddi-z

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jul 10, 2019

Can you post a screenshot?

@Brandonlk

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jul 10, 2019

An edit to the first one, it only doesnt appear when holding control to clone
image
And the second one seems to have resolved itself

image
But what did happen was that bar was not there to scroll, so i couldnt see the end of my trains

@Eddi-z

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jul 10, 2019

As for 1: that there is no separate train window appearing when ctrl+cloning is intentional (there's probably a setting for that). you can start/stop the train from that little icon in front of the train in the depot window directly, so most people don't need the extra train window in this situation.

As for 2: dunno what you were or weren't seeing

@Brandonlk

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Jul 10, 2019

I wasnt seeing the bar at the bottom of the depot menu where you can scroll left and right for long trains.
also, the seperate window when control cloning used to be a thing any idea why they removed it? it was rather helpful

@Eddi-z

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jul 10, 2019

There's two problems with that:

  1. since you can start/stop directly from the depot, the extra window is usually just noise and requires an extra click and some mouse movement to close
  2. when you clone lots of vehicles, the screen gets filled up, and it closes the oldest window, which is the depot window you're cloning from, interrupting anything you were doing.

like i said, there is probably a setting if you really want it back, but for most people it's better this way.

@nielsmh

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Jul 11, 2019

The vehicle window showing when Ctrl-cloning from the depot window was removed to be consistent with the Clone button in the vehicle window (which only appears when the vehicle is stopped in depot). The idea is that when you Ctrl-clone you likely do not want to edit anything about the new vehicle, since it has shared orders, while if you make a plain clone with copied orders there is a good chance you want to edit the orders or similar.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
You can’t perform that action at this time.