Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Electric trains not going faster than 160km/h #8642

Closed
robm82 opened this issue Feb 5, 2021 · 2 comments
Closed

Electric trains not going faster than 160km/h #8642

robm82 opened this issue Feb 5, 2021 · 2 comments

Comments

@robm82
Copy link

@robm82 robm82 commented Feb 5, 2021

Version of OpenTTD

1.10.3

Expected result

When replacing electric trains for newer models, I would expect the train speed to increase (if applicable)

Actual result

For some reason, the electric trains within OpenTTD do not go any faster than 160km/h. I upgraded all of my trains from SH 30 to SH 40, and the speed never increased from 160 to 177km/h. Then when I upgraded from SH 40 to T.I.M, the trains do not go above 160km/h even though they can go up to 241km/h. Power (hp) goes up as designed, but not the speed

Steps to reproduce

I tried using the replace vehicle option, and manually replacing trains with newer models and the result is always the same. When replacing with a slower diesel, the speed is correct and is lower.

Here is a screenshot example of one of many trains that have this issue:
image

@nielsmh
Copy link
Contributor

@nielsmh nielsmh commented Feb 5, 2021

Are you using any NewGRFs?
Do you have wagon speed limits enabled?

Two things can limit the top speed, running on track that limits the top speed (that could be a NewGRF track type) and using wagons with a limited top speed (those would also come from a NewGRF).

@robm82
Copy link
Author

@robm82 robm82 commented Feb 8, 2021

Are you using any NewGRFs?
Do you have wagon speed limits enabled?

Two things can limit the top speed, running on track that limits the top speed (that could be a NewGRF track type) and using wagons with a limited top speed (those would also come from a NewGRF).

Thanks for reply - yes it seemed that the wagons were posing a speed restricted of 160KM/h which is weird as I don't think I have any NewGRFs that introduce any different types of wagons. I got around it by setting the enable wagon speed limits in the settings to off:

image

Thanks again for responding - didn't even realise that wagons could impose a speed limit on a train!

@robm82 robm82 closed this Feb 8, 2021
Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
None yet
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

2 participants