Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

OpenTTD doesn't start properly after a clean installation #8785

Closed
giordy opened this issue Mar 1, 2021 · 5 comments · Fixed by #8788
Closed

OpenTTD doesn't start properly after a clean installation #8785

giordy opened this issue Mar 1, 2021 · 5 comments · Fixed by #8788

Comments

@giordy
Copy link

@giordy giordy commented Mar 1, 2021

Version of OpenTTD

1.11.0-beta2

MacOS Big Sur 11.2.2

Expected result

After installing OpenTTD and starting it, I would expect that it downloads the base packages and start.

Actual result

The window stays black and non responsive

OpenTTD-beta2-bug.mp4

Steps to reproduce

  1. Make sure that OpenTTD is not installed
  2. install the version 1.11.0-beta2
  3. Start OpenTTD

I tried it from the command line and I could see this output:

dbg: [driver] Could not change to foreground application. Error -50
dbg: [freetype] Font is missing glyphs to display char 0xB3 in medium font size
@James103
Copy link
Contributor

@James103 James103 commented Mar 1, 2021

What do you get if you run openttd -d 3 from a clean first-time installation? If that doesn't help, what output do you get if you run openttd -d 9 from the same first-time installation?
Pipe the output (or copy-paste it) to a text file, then upload the file here.

@giordy
Copy link
Author

@giordy giordy commented Mar 1, 2021

In both cases I got the same results as above.

I attach the output of the commands you asked me to run:
openttd-d3.txt
openttd-d9.txt

@Ufiby
Copy link

@Ufiby Ufiby commented Mar 1, 2021

Same thing with the Window 10

@PeterN
Copy link
Member

@PeterN PeterN commented Mar 1, 2021

This issue is introduced by c4df0f9

@TrueBrain
Copy link
Member

@TrueBrain TrueBrain commented Mar 1, 2021

While a fix is pending, the solution till our next release is to either use another version of OpenTTD to bootstrap, or to download OpenGFX manually and unzip (!) it in your baseset folder in your OpenTTD folder.

Sorry about this, and tnx for reporting; this is exactly why we release betas :D

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
None yet
Projects
None yet
Development

Successfully merging a pull request may close this issue.

5 participants