This repository has been archived by the owner. It is now read-only.

Bucket Does Not Show When Filled #3326

Open
Kanonen opened this Issue Jul 28, 2015 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
7 participants
@Kanonen

Kanonen commented Jul 28, 2015

Using Build 1258
The bucket behaves correctly to pick up and place water, but it does not change in the inventory to distinguish between a "filled" or "empty" bucket. I believe this also created an issue with stacking and multiple buckets but I haven't been able to reproduce that yet enough to write it up. I'll update the issue if I do.

@sithsiri

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@sithsiri

sithsiri Aug 8, 2015

It works fine for me... in survival...

Haven't tested in creative. It actually shouldn't work in creative, because that's the way the creative inv. in MCPE is set up.

sithsiri commented Aug 8, 2015

It works fine for me... in survival...

Haven't tested in creative. It actually shouldn't work in creative, because that's the way the creative inv. in MCPE is set up.

@msjyoo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@msjyoo

msjyoo Aug 8, 2015

Member

Could it have been a network issue? Can anyone else confirm this bug on the latest dev build?

Member

msjyoo commented Aug 8, 2015

Could it have been a network issue? Can anyone else confirm this bug on the latest dev build?

@msjyoo msjyoo added the C: Gameplay label Aug 8, 2015

@jellyfishcoder

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@jellyfishcoder

jellyfishcoder Aug 10, 2015

I have had this issue in survival mode when I have multiple buckets.

jellyfishcoder commented Aug 10, 2015

I have had this issue in survival mode when I have multiple buckets.

@shoghicp

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@shoghicp

shoghicp Aug 11, 2015

Member

@jingz2007 after that happens, can you try logging in again to see if that still shows up wrongly? If it does I think I know the cause.

Member

shoghicp commented Aug 11, 2015

@jingz2007 after that happens, can you try logging in again to see if that still shows up wrongly? If it does I think I know the cause.

@thebigsmileXD

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@thebigsmileXD

thebigsmileXD Mar 10, 2016

Contributor

After relog still the same.

Contributor

thebigsmileXD commented Mar 10, 2016

After relog still the same.

@dktapps

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@dktapps

dktapps Dec 31, 2017

Member

I believe this is due to the lack of distinction between still and flowing liquids. Using a bucket on still water (ID 9) will give the player bucket:9, which is incorrect behaviour and shows up empty, although it will place water when used. This issue still exists in PMMP's PocketMine-MP.

Related issue: pmmp/PocketMine-MP#1549

Member

dktapps commented Dec 31, 2017

I believe this is due to the lack of distinction between still and flowing liquids. Using a bucket on still water (ID 9) will give the player bucket:9, which is incorrect behaviour and shows up empty, although it will place water when used. This issue still exists in PMMP's PocketMine-MP.

Related issue: pmmp/PocketMine-MP#1549

@dktapps dktapps added the Reproduced label Dec 31, 2017

Sign up for free to subscribe to this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in.