Root referrals sent with CNAMEs #223

Closed
Habbie opened this Issue Apr 26, 2013 · 2 comments

Projects

None yet

1 participant

@Habbie
Member
Habbie commented Apr 26, 2013

When returning a CNAME pdns (2.9.22) returns root referrals, even when "send-root-referral=no" (really I can't see why it ever would in this situation).

If I set send-root-referral=lean - lean referrals are sent. If I set it to "no", a "SERVFAIL" is returned (with the CNAME and no referrals).

mysql> select name, type, left(content,40), ttl from records where domain_id = 533;
+--------------------+-------+------------------------------------------+-------+
| name               | type  | left(content,40)                         | ttl   |
+--------------------+-------+------------------------------------------+-------+
| pimg.net           | SOA   | ns1.us.bitnames.com. dnsoper.bitnames.co | 86400 | 
| pimg.net           | NS    | ns1.eu.bitnames.com                      | 86400 | 
| pimg.net           | NS    | ns1.us.bitnames.com                      | 86400 | 
| pimg.net           | NS    | ns2.eu.bitnames.com                      | 86400 | 
| pimg.net           | NS    | ns2.us.bitnames.com                      | 86400 | 
| pimg.net           | NS    | ns3.us.bitnames.com                      | 86400 | 
| ph.pimg.net        | A     | 217.8.250.202                            |   600 | 
| ph-new.pimg.net    | A     | 85.17.170.66                             |  3600 | 
| ph2.pimg.net       | CNAME | g1.panthercdn.com                        | 86400 | 
| sq1.pimg.net       | A     | 85.17.170.66                             | 86400 | 
| sq2.pimg.net       | A     | 66.231.183.125                           | 86400 | 
| st.pimg.net        | CNAME | g1.panthercdn.com                        | 86400 | 
| st-origin.pimg.net | CNAME | x3.develooper.com                        |  3600 | 
+--------------------+-------+------------------------------------------+-------+

dig

@Habbie Habbie was assigned Apr 26, 2013
@Habbie Habbie closed this Apr 26, 2013
@Habbie
Member
Habbie commented Apr 26, 2013

Author: anon
(I couldn't figure out to make an account so this is logged as "anon" - I'm Ask Bjrn Hansen ask@develooper.com).

@Habbie
Member
Habbie commented Apr 26, 2013

Author: ahu
Forgot to close this issue, has been fixed in svn.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment