Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Can't switch cache off 1.7.3 #11944

Closed
Werbike opened this issue Dec 28, 2018 · 9 comments
Closed

Can't switch cache off 1.7.3 #11944

Werbike opened this issue Dec 28, 2018 · 9 comments
Labels
1.7.3.3 BO Bug Can't reproduce Performance

Comments

@Werbike
Copy link

Werbike commented Dec 28, 2018

I cannot switch off cache in BO what's needed to make update via 1-Click from 1.7.3 to higher...
When i switch Cache to No and hit Save, the site reload and the green text "Setting are change!"(smthng like that) appears, but Cache are still on "Yes"...
image
image
image
So 1-click upgrade module still inform me about "PrestaShop's caching features are disabled"
image

The same problem was with CCC, but i switched value to 0 in MyAdmin DB
image

But still cannot find the value for main cache in database...
Any solutions ?
Under are some screens from debug mode in symphony but idk it's related with this problem.
image

Additionnal information
PrestaShop version: 1.7.3.3
PHP version: 7.0

@khouloudbelguith
Copy link
Contributor

khouloudbelguith commented Dec 28, 2018

Hi @Werbike,

Could you please provide us with more info? We need more details to understand how we can reproduce your issue:

  • host
  • server setup and configuration
  • PrestaShop version (source)
  • debug mode report
  • PHP error logs
  • apache error log
  • javascript console log

Don't you know how to get this information? Please read the following article:
http://build.prestashop.com/howtos/misc/how-to-create-bug-report/

Thanks!

@khouloudbelguith khouloudbelguith added Bug BO NMI 1.7.3.3 Performance labels Dec 28, 2018
@Werbike
Copy link
Author

Werbike commented Dec 28, 2018

-VPS on Hekko.pl
image
image

  • Presta 1.7.3.3
  • no logs in BO
  • debug/Symphony logs above

Matched route "admin_performance". Context: { "route_parameters": {"_controller": "PrestaShopBundle\Controller\Admin\Configure\AdvancedParameters\PerformanceController::indexAction", "_legacy_controller": "AdminPerformance", "_route": "admin_performance" },"request_uri": "https://werbike.pl/admin7878/index.php/configure/advanced/performance?_token=dfr5u_gL8Om0Kxtn3E-CA6Ut8hLUBoTIhUIL7zn2L7I" )

Last server logs:
image

@khouloudbelguith
Copy link
Contributor

khouloudbelguith commented Dec 28, 2018

@Werbike, could you please try to disable the pshowblog module & the gsitemap module, clear cache manually by deleting all the folder into app/cache (prod & dev).
Thanks to check and feedback.

@Werbike
Copy link
Author

Werbike commented Dec 31, 2018

Didn't helped.. Caches are still on "Yes"
image

@khouloudbelguith
Copy link
Contributor

khouloudbelguith commented Jan 2, 2019

Hi @Werbike,

Despite our several trials, we could not reproduce your issue with the provided information.
It seems that your issue is not a PrestaShop's core bug but most likely a server configuration or customization problem.
I invite you to contact our support team: http://addons.prestashop.com/en/388-support to help you solve your issue.
Thanks!

@khouloudbelguith khouloudbelguith added Can't reproduce and removed NMI labels Jan 2, 2019
@thbl
Copy link

thbl commented Feb 20, 2019

+1 same problem here

@Solander
Copy link

Solander commented May 21, 2019

+1 exactly the same problem..

@khouloudbelguith
Copy link
Contributor

khouloudbelguith commented May 22, 2019

Hi @Solander,

This issue is currently closed, can you open a new one with more information about your configuration.
Thanks!

@milaonline
Copy link

milaonline commented Nov 2, 2020

Go to your hosting php section and enable memcache or memcached.
Your problem is that you've had enabled memcache or memcached and probably changed hosting where memcache is not enabled that is why you can't switch off cache - go to php configuration enable memcache or memcached (that what you have enabled before) and then you will be able to turn of cache in prestashop :)
Spent 3 hours to solve it on my own and there was a problem :)

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Labels
1.7.3.3 BO Bug Can't reproduce Performance
Projects
None yet
Development

No branches or pull requests

6 participants
@milaonline @Solander @khouloudbelguith @thbl @Werbike and others