New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Triggered hooks not locking #333

Closed
Aivar-RoR opened this Issue Jul 26, 2015 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
5 participants
@Aivar-RoR

Aivar-RoR commented Jul 26, 2015

Hooks that are locked with triggers don't lock. Pressing the key that should extend the trigger and lock the hook does nothing. No errors in the log.

Henschel train: http://www.rigsofrods.com/repository/view/4340
F7 should lock the hook in the rear, F9 in the front. Doesn't work.

Instead of locking to the lockgroups that are defined in the truck/load/train file, the hooks lock to a closest node. They can be unlocked with ALT+L (however should be with F8 and F10); once unlocked they re-lock themselves in a second or two.

I also tried removing the self-lock option from the hooks (Henschel):

hooks
90, hookrange: 2, lockgroup: 33, hookgroup: -31
82, hookrange: 2, lockgroup: 34, hookgroup: -32, self-lock, auto-lock
77, hookrange: 2, lockgroup: 33, hookgroup: -33
69, hookrange: 2, lockgroup: 35, hookgroup: -34, self-lock, auto-lock

Now the hooks don't lock to the closest node any more, but still don't lock to the lockgroups either.

This issue happens also with these train cars:
Sgnss: http://www.rigsofrods.com/repository/view/5295
Rbns641: http://www.rigsofrods.com/repository/view/4341

Win 7 Pro 64-bit, test build 4.1.

@Max98 Max98 added the bug label Jul 27, 2015

@Max98 Max98 added this to the RoR 0.4.5 (Nextstable) milestone Jul 27, 2015

@Max98 Max98 modified the milestones: Post-Nextstable, RoR 0.4.5 (Nextstable) Aug 11, 2015

@Hiradur Hiradur modified the milestones: Post-Nextstable, 0.4.6.0 Oct 24, 2015

ulteq added a commit to ulteq/rigs-of-rods that referenced this issue Jan 14, 2016

@ulteq ulteq closed this in #574 Jan 18, 2016

@KT827A

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@KT827A

KT827A Mar 21, 2017

The problem still seems to occur in my system, but maybe i just picked an old version. Cant find the new one in this repo?

KT827A commented Mar 21, 2017

The problem still seems to occur in my system, but maybe i just picked an old version. Cant find the new one in this repo?

@only-a-ptr

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@only-a-ptr

only-a-ptr Mar 21, 2017

Member

@KT827A Hello. The latest release is at https://download.rigsofrods.org and the latest development version is in the master branch: https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods

Member

only-a-ptr commented Mar 21, 2017

@KT827A Hello. The latest release is at https://download.rigsofrods.org and the latest development version is in the master branch: https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment