New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Ties in .4.5 extremely fragile. #465

Closed
DarthCainRor opened this Issue Dec 3, 2015 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
4 participants
@DarthCainRor

DarthCainRor commented Dec 3, 2015

The ties used to tie objects down in RoR, appear to be super fragile in .4.5 as compared to .38.

Map: any, but I used simple map for last test.
Vehicles: any trucks, trailers, and loaded vehicles. I tested with this:
default Dodge Ram http://www.rigsofrods.com/repository/view/1717
Squishy skidsteer (mine only differs on the wheel mesh and texture) http://www.rigsofrods.com/repository/view/1962
trailer: Interstate 8st http://www.rigsofrods.com/threads/100457-Interstate-Trailer-Pack

When loading the bobcat, almost immediately after hitting "O" to tie it down, the rear ties break. Shortly after another breaks, and the last usually breaks after driving around.

Log:http://pastebin.com/5giiMu3S
Two ties already broke:
screenshot_227
one more broken:
screenshot_228
after pretty normal driving the last one broke:
screenshot_229

Same combination works fine in the old stable versions.

@Hiradur Hiradur added the bug label Dec 3, 2015

@Hiradur Hiradur added this to the 0.4.6.0 milestone Dec 3, 2015

@only-a-ptr

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@only-a-ptr

only-a-ptr Dec 8, 2015

Member

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner. The spawn process does a lot of complicated post-processing and I don't understand half of it 😟

Member

only-a-ptr commented Dec 8, 2015

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner. The spawn process does a lot of complicated post-processing and I don't understand half of it 😟

@only-a-ptr only-a-ptr self-assigned this Dec 8, 2015

@ulteq

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@ulteq

ulteq Jan 13, 2016

Contributor

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner.

The ParseTies function is not the issue. I've just verified that it parses the tie parameters correctly.

References:
https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods/blob/master/source/rig_file_input_output/RigDef_Parser.cpp#L4120-L4172
http://www.rigsofrods.com/wiki/pages/Truck_Description_File/#Ties

Contributor

ulteq commented Jan 13, 2016

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner.

The ParseTies function is not the issue. I've just verified that it parses the tie parameters correctly.

References:
https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods/blob/master/source/rig_file_input_output/RigDef_Parser.cpp#L4120-L4172
http://www.rigsofrods.com/wiki/pages/Truck_Description_File/#Ties

@ulteq

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@ulteq

ulteq Jan 15, 2016

Contributor

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner.

The ProcessRopable function is not the issue. I've just verified that it parses the ropable parameters correctly.

References:
https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods/blob/master/source/main/physics/input_output/RigSpawner.cpp#L2927-L2937
http://www.rigsofrods.com/wiki/pages/Truck_Description_File/#Ropables

Contributor

ulteq commented Jan 15, 2016

Looks like something I'm mis-calculating in the spawner.

The ProcessRopable function is not the issue. I've just verified that it parses the ropable parameters correctly.

References:
https://github.com/RigsOfRods/rigs-of-rods/blob/master/source/main/physics/input_output/RigSpawner.cpp#L2927-L2937
http://www.rigsofrods.com/wiki/pages/Truck_Description_File/#Ropables

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment