New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

It crashes whenever i try entering a vehicle... #781

Closed
Xx00500xX opened this Issue Feb 15, 2016 · 23 comments

Comments

Projects
None yet
6 participants
@Xx00500xX

Xx00500xX commented Feb 15, 2016

Everything works fine until i try entering a vehicle...

@Speciesx

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Speciesx

Speciesx Feb 15, 2016

Contributor

OS? ror version?

Contributor

Speciesx commented Feb 15, 2016

OS? ror version?

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 15, 2016

I have Ror 0.4.5.1

Here's some info about my computer.
Windows 10
AMD A6-3420M APU with Radeon(tm) HD Graphics
1.5 GHz

Video Card 1 AMD Radeon HD 6520G
Manufacturer ATI
Chipset AMD Radeon HD 6520G
Dedicated Memory 1.5 GB
Total Memory 4.0 GB
Pixel Shader Version 5.0
Vertex Shader Version 5.0
Hardware T & L Yes

Video Card 2 AMD Radeon HD 7400M Series
Manufacturer ATI
Chipset Radeon HD 7450M
Dedicated Memory 1024 MB
Total Memory 1024 MB
Pixel Shader Version 5.0
Vertex Shader Version 5.0
Hardware T & L Yes

Drive
Size 697.8 GB
Free 439.0 GB

Xx00500xX commented Feb 15, 2016

I have Ror 0.4.5.1

Here's some info about my computer.
Windows 10
AMD A6-3420M APU with Radeon(tm) HD Graphics
1.5 GHz

Video Card 1 AMD Radeon HD 6520G
Manufacturer ATI
Chipset AMD Radeon HD 6520G
Dedicated Memory 1.5 GB
Total Memory 4.0 GB
Pixel Shader Version 5.0
Vertex Shader Version 5.0
Hardware T & L Yes

Video Card 2 AMD Radeon HD 7400M Series
Manufacturer ATI
Chipset Radeon HD 7450M
Dedicated Memory 1024 MB
Total Memory 1024 MB
Pixel Shader Version 5.0
Vertex Shader Version 5.0
Hardware T & L Yes

Drive
Size 697.8 GB
Free 439.0 GB

@Speciesx

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Speciesx

Speciesx Feb 15, 2016

Contributor

Maybe this is already fixed.
If you want, you can try the NightBuild.
http://anotherfoxguy.com/RigsofRods/NightBuild/43/

Contributor

Speciesx commented Feb 15, 2016

Maybe this is already fixed.
If you want, you can try the NightBuild.
http://anotherfoxguy.com/RigsofRods/NightBuild/43/

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 15, 2016

It dosent want to work for some reason.

Xx00500xX commented Feb 15, 2016

It dosent want to work for some reason.

@Speciesx

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Speciesx

Speciesx Feb 15, 2016

Contributor

@Xx00500xX
http://www.rigsofrods.com/threads/120878-Rigs-of-Rods-NightBuild?p=1391499&viewfull=1#post1391499

Install instructions:
Download the latest release.
Install it somewhere alongside your normal version.
Download the latest NightBuild.
Merge the contents of the zip with the version you just installed.

Contributor

Speciesx commented Feb 15, 2016

@Xx00500xX
http://www.rigsofrods.com/threads/120878-Rigs-of-Rods-NightBuild?p=1391499&viewfull=1#post1391499

Install instructions:
Download the latest release.
Install it somewhere alongside your normal version.
Download the latest NightBuild.
Merge the contents of the zip with the version you just installed.

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 15, 2016

Now, it dosent want to let me insert a vehicle anymore

Xx00500xX commented Feb 15, 2016

Now, it dosent want to let me insert a vehicle anymore

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 15, 2016

and it used to work before i had windows 10

Xx00500xX commented Feb 15, 2016

and it used to work before i had windows 10

@AntoniD330

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@AntoniD330

AntoniD330 Feb 15, 2016

Hello @Xx00500xX

We need some references, by adding some links, such as:

  • Download link for the vehicle in question;
  • and your RoR.log (Found in this location: "\Documents\Rigs of Rods 0.4\logs").

By adding these useful files, we can in a quick way try to fix this bug.

More informations here.

AntoniD330 commented Feb 15, 2016

Hello @Xx00500xX

We need some references, by adding some links, such as:

  • Download link for the vehicle in question;
  • and your RoR.log (Found in this location: "\Documents\Rigs of Rods 0.4\logs").

By adding these useful files, we can in a quick way try to fix this bug.

More informations here.

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 16, 2016

Hello,

For the vehicle i used, i tried both busses that come standard in the game, i also used
these:
http://www.rigsofrods.com/repository/view/3722
and
http://www.rigsofrods.com/repository/view/2573

Here's the RoR.log:
RoRlog.txt

Xx00500xX commented Feb 16, 2016

Hello,

For the vehicle i used, i tried both busses that come standard in the game, i also used
these:
http://www.rigsofrods.com/repository/view/3722
and
http://www.rigsofrods.com/repository/view/2573

Here's the RoR.log:
RoRlog.txt

@WillyB1337

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@WillyB1337

WillyB1337 Feb 17, 2016

Only thing I found in the log is this :
20:48:14: OGRE EXCEPTION(5:ItemIdentityException): Cannot find section Scripts in ConfigFile::getSettingsIterator at C:\data\codehg\dependencies\src\Ogre\ogre_src_v1-8-1\OgreMain\src\OgreConfigFile.cpp (line 215)

I don't have this error in my latest log.

You could try to reinstall the game ;)

WillyB1337 commented Feb 17, 2016

Only thing I found in the log is this :
20:48:14: OGRE EXCEPTION(5:ItemIdentityException): Cannot find section Scripts in ConfigFile::getSettingsIterator at C:\data\codehg\dependencies\src\Ogre\ogre_src_v1-8-1\OgreMain\src\OgreConfigFile.cpp (line 215)

I don't have this error in my latest log.

You could try to reinstall the game ;)

@Hiradur

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Hiradur

Hiradur Feb 17, 2016

Contributor

Can you post RoR.cfg from Documents\Rigs of Rods 0.4\config?

Contributor

Hiradur commented Feb 17, 2016

Can you post RoR.cfg from Documents\Rigs of Rods 0.4\config?

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 18, 2016

@WillyB1337 i tried reinstalling the game many times,
@Hiradur sure
RoR - Copy.txt

Xx00500xX commented Feb 18, 2016

@WillyB1337 i tried reinstalling the game many times,
@Hiradur sure
RoR - Copy.txt

@Hiradur

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Hiradur

Hiradur Feb 19, 2016

Contributor

RoR.cfg looks fine. No idea why it could crash. Did you play around with the settings a bit to see if it makes a difference?

Contributor

Hiradur commented Feb 19, 2016

RoR.cfg looks fine. No idea why it could crash. Did you play around with the settings a bit to see if it makes a difference?

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 19, 2016

@Hiradur i did play with the settings but it served nothing. it still crashes whenever i try entering anything

Xx00500xX commented Feb 19, 2016

@Hiradur i did play with the settings but it served nothing. it still crashes whenever i try entering anything

@WillyB1337

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@WillyB1337

WillyB1337 Feb 20, 2016

What I would do at this point is deleting everything related to RoR.
The Rigs of Rods 0.4 of Programs Files than Rigs of Rods 0.4 in Document Folder
(Make backup of the content & keymap settings if any)
Then, you should get 0.4.6 ;)

WillyB1337 commented Feb 20, 2016

What I would do at this point is deleting everything related to RoR.
The Rigs of Rods 0.4 of Programs Files than Rigs of Rods 0.4 in Document Folder
(Make backup of the content & keymap settings if any)
Then, you should get 0.4.6 ;)

@Speciesx

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Speciesx

Speciesx Feb 20, 2016

Contributor

@Xx00500xX
Did you try to regen the cache?

Contributor

Speciesx commented Feb 20, 2016

@Xx00500xX
Did you try to regen the cache?

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 20, 2016

@Speciesx i did try to regen the cache but it didn't help

Xx00500xX commented Feb 20, 2016

@Speciesx i did try to regen the cache but it didn't help

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 20, 2016

@WillyB1337
with 0.4.6, it crashes whenever i try loading a vehicle...

Xx00500xX commented Feb 20, 2016

@WillyB1337
with 0.4.6, it crashes whenever i try loading a vehicle...

@WillyB1337

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@WillyB1337

WillyB1337 Feb 20, 2016

Possibly a hardware issue by now.

What you can try is to turn off one of your GPU

WillyB1337 commented Feb 20, 2016

Possibly a hardware issue by now.

What you can try is to turn off one of your GPU

@AntoniD330

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@AntoniD330

AntoniD330 Feb 20, 2016

@Xx00500xX
Did you have a joystick connected to your PC?
If so, did you try to disconnect it?

AntoniD330 commented Feb 20, 2016

@Xx00500xX
Did you have a joystick connected to your PC?
If so, did you try to disconnect it?

@Xx00500xX

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Xx00500xX

Xx00500xX Feb 21, 2016

@AntoniD330 i dont have a joystick

Xx00500xX commented Feb 21, 2016

@AntoniD330 i dont have a joystick

@WillyB1337

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@WillyB1337

WillyB1337 Feb 22, 2016

@Xx00500xX You can turn off the GPU driver by going to the device manager, then Graphics Card.

As you have 2 GPU, you disable the one that's not connected to your monitor

WillyB1337 commented Feb 22, 2016

@Xx00500xX You can turn off the GPU driver by going to the device manager, then Graphics Card.

As you have 2 GPU, you disable the one that's not connected to your monitor

@ulteq

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@ulteq

ulteq Oct 17, 2016

Contributor

@Xx00500xX, Please create a new issue if you still can't make it work.

Contributor

ulteq commented Oct 17, 2016

@Xx00500xX, Please create a new issue if you still can't make it work.

@ulteq ulteq closed this Oct 17, 2016

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment