Skip to content

HTTPS clone URL

Subversion checkout URL

You can clone with
or
.
Download ZIP

Loading…

Segmentation fault #17

Open
TheAlphaNerd opened this Issue · 12 comments

2 participants

@TheAlphaNerd

latest build has been crashing on OSX with error "Segmentation fault"

Unsure what is causing this issue

@lwoodbury

I'm getting segmentation faults mostly when there are multiple users and I'm tracking them uncalibrated. It seems to occur when someone steps out of range and then steps back in quickly. If you wait the 5 seconds or so for OSCeleton to stop sending coordinates and then re-enter the problem doesn't occur. Total guess, but it seems that re-rentering quickly results in an attempt to use memory that is already allocated as it tries to keep the same user number?

@lwoodbury

PS - OSX 10.6.8 Osceleton 1.2.1

@lwoodbury

Figuring that maybe this is a NITE issue. Just read that NITE 'manages the tagging of users in the scene and the acquisition and release of control between users' which seems to be where the fault lies.

@TheAlphaNerd

Hmmm... so would that mean it is out of our hands to fix?
maybe I need to make a shell script to run osceleton.. that automatically runs it again if it crash's... seems like a solution

@lwoodbury

I have posted in the OpenNI forum, I'll report back if I find out anything more.

Yeah, could set up a script, but it would take a few seconds to reinitialize and you lose your users numbers which is a bummer. Have been setting up a Windows machine today (also a bummer) so I'll see how that does with NITE, otherwise I think the Microsoft middleware library would sort the problem (PC only) and you don't have to pose like a cactus for it to pick you up.

@TheAlphaNerd

any word on the error?

@TheAlphaNerd TheAlphaNerd reopened this
@lwoodbury

No-one wants to speak to me on the OpenNI group (and no-one wants to speak to us here!). Have used the same set up on a Windows machine (OpenNI, NITE) and there are no problems, seems very robust. That's going to be the solution for me for now, I'm guessing the problem lies with NITE on OSX but I'm no expert.

@TheAlphaNerd
@lwoodbury

Yeah, I can't sniff at the amazing work that's gone on and the generosity to share it all, just wish my skills were good enough to help out more!

@lwoodbury

New OSX version of NITE just released on http://www.openni.org/, probably won't get a chance to try it until Friday, but dying to see if it fixes the problem.

@TheAlphaNerd

This is exciting... will install and report back tomorrow

edit: gotta stop click that comment & close button

@TheAlphaNerd TheAlphaNerd reopened this
@lwoodbury

Well it didn't do anything for me, still getting segfaults, boo.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Something went wrong with that request. Please try again.