Skip to content
master
Switch branches/tags
Code

Latest commit

 

Git stats

Files

Permalink
Failed to load latest commit information.
Type
Name
Latest commit message
Commit time
app
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TheBenZ

Deze git repository bevat de code en hardware schemas voor de loop hulp voor Ben van het programma Team Scheire. De aflevering kan herkeken worden op VRT NU.

Naast een sportief en klinisch onderzoek is er ook een kleine sensor ontwikkeld die de impact op het been meet en omzet naar een waarde (in het programma als BenZ uitgedrukt) en deze via Bluetooth Low Energy doorstuurt naar een smartphone. hierop kan tijdens of na de training gezien worden wat de impact was tijdens het lopen en hoeveel stappen er gezet zijn.

Het toestel dat op de enkel kan gedragen worden bevat een nRF32 SoC voor BLE en een acclerometer om de schokken op te meten. Automatisch calibratie, filtering en verwerking van de data gebeurd op de Cortex-M4 van de nRF32 en de verwerkte data wordt - indien er een verbinding is - doorgestuurd naar de smartphone.

Dit is de resultateren sensor, ingegoten in epoxy:

smartlight

En een screenshot van de applicatie. Deze is ontwikkeld met behulp van het Cordova framework.

smartlight

In de folder hardware kan je de PCB en de gebruikte componenten terugvinden. In de folder firmware de software voor op de sensor. En in de folder app de code voor op de smartphone (is enkel voor Android getest).

About

Een digitaal hulpmiddel om zorgerlozer te kunnen lopen

Resources

License

Releases

No releases published

Packages

No packages published