Build Fails: Error Messages When Compiling #125

Closed
rei-vilo opened this Issue Jan 3, 2013 · 3 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@rei-vilo
Contributor

rei-vilo commented Jan 3, 2013

Build Fails with those two error messages:

(null): error: /Users/reivilo/github/vienna-rss/keys/vienna_public_key.pem: No such file or directory

(null): error: /Users/reivilo/github/vienna-rss/keys/ansani_key.pem: No such file or directory

I had to create the /Users/reivilo/github/vienna-rss/keys and then find the two files and copy them into it.

@rei-vilo

This comment has been minimized.

Show comment Hide comment
@rei-vilo

rei-vilo Jan 3, 2013

Contributor

Thanks.

But there's a new one: the built app doesn't run!

Calling Xcode menu Product > Build for > Running gives

Ld /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development/GTMOAuth2.framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug debug x86_64
cd /Users/reivilo/github/vienna-rss
setenv MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET 10.5
/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin/clang -arch x86_64 -dynamiclib -isysroot /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/MacOSX.platform/Developer/SDKs/MacOSX10.8.sdk -L/Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development -F/Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development -filelist /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Intermediates/Vienna.build/Development/GTMOAuth2.build/Objects-debug/x86_64/GTMOAuth2.LinkFileList -install_name ".framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug" -Xlinker -rpath -Xlinker "@loader_path" -Xlinker -rpath -Xlinker "@loader_path/." -mmacosx-version-min=10.5 -fobjc-link-runtime -framework Cocoa -framework Foundation -framework Security -framework SystemConfiguration -framework WebKit -lGTMHTTP -lJSONKit -single_module -compatibility_version 1 -current_version 1 -o /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development/GTMOAuth2.framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug

ld: library not found for -lGTMHTTP
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

Contributor

rei-vilo commented Jan 3, 2013

Thanks.

But there's a new one: the built app doesn't run!

Calling Xcode menu Product > Build for > Running gives

Ld /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development/GTMOAuth2.framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug debug x86_64
cd /Users/reivilo/github/vienna-rss
setenv MACOSX_DEPLOYMENT_TARGET 10.5
/Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Toolchains/XcodeDefault.xctoolchain/usr/bin/clang -arch x86_64 -dynamiclib -isysroot /Applications/Xcode.app/Contents/Developer/Platforms/MacOSX.platform/Developer/SDKs/MacOSX10.8.sdk -L/Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development -F/Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development -filelist /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Intermediates/Vienna.build/Development/GTMOAuth2.build/Objects-debug/x86_64/GTMOAuth2.LinkFileList -install_name ".framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug" -Xlinker -rpath -Xlinker "@loader_path" -Xlinker -rpath -Xlinker "@loader_path/." -mmacosx-version-min=10.5 -fobjc-link-runtime -framework Cocoa -framework Foundation -framework Security -framework SystemConfiguration -framework WebKit -lGTMHTTP -lJSONKit -single_module -compatibility_version 1 -current_version 1 -o /Users/reivilo/Library/Developer/Xcode/DerivedData/Vienna-dwzgaecpumjuyhcqyqxfvcwmfjuw/Build/Products/Development/GTMOAuth2.framework/Versions/A/GTMOAuth2_debug

ld: library not found for -lGTMHTTP
clang: error: linker command failed with exit code 1 (use -v to see invocation)

@barijaona

This comment has been minimized.

Show comment Hide comment
@barijaona

barijaona Jan 3, 2013

Member

Can you give it a try now ? Sorry for the inconvenience : I was so focused on final part of deployment build that I forgot to do a complete test, starting from the development stage...

Member

barijaona commented Jan 3, 2013

Can you give it a try now ? Sorry for the inconvenience : I was so focused on final part of deployment build that I forgot to do a complete test, starting from the development stage...

@rei-vilo

This comment has been minimized.

Show comment Hide comment
@rei-vilo

rei-vilo Jan 3, 2013

Contributor

It works fine now!

Thank you very much.

Contributor

rei-vilo commented Jan 3, 2013

It works fine now!

Thank you very much.

@rei-vilo rei-vilo closed this Jan 3, 2013

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment