New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Preview stuck in "generating preview" (about:blank ) after auto-save on published post #7561

Closed
katerlouis opened this Issue Jun 27, 2018 · 14 comments

Comments

Projects
None yet
6 participants
@katerlouis
Copy link

katerlouis commented Jun 27, 2018

Describe the bug
Stuck on "generating preview" when clicking preview after auto-save. Apparently preview is only working 'when updated / published / refreshed. Not after auto-save.

To Reproduce
Steps to reproduce the behavior:

  1. Add new post

  2. Write some stuff

  3. Publish post

  4. Edit something in the post

  5. Wait for autosave (Don't Update!)

  6. Click Preview

  7. Enjoy the about:blank page

  8. Update Post

  9. Click Preview

  10. Preview works again

Expected behavior
Seeing the preview!

Screenshots
image

Desktop (please complete the following information):

  • OS: macOS High Sierra
  • Browser Chrome 66

Additional context

  • Gutenberg 3.1.0

@katerlouis katerlouis changed the title Preview about:blank "generating preview" after auto-save on Gutenberg 3.1.0 Preview stuck in "generating preview" (about:blank ) after auto-save on Gutenberg 3.1.0 Jun 27, 2018

@danielbachhuber

This comment has been minimized.

Copy link
Member

danielbachhuber commented Jun 27, 2018

@Soean Can you verify this issue reproduces on master? I think it may be fixed with #7130

@Soean

This comment has been minimized.

Copy link
Member

Soean commented Jun 27, 2018

@danielbachhuber Yes, I can reproduce the issue in the current master.

@danielbachhuber

This comment has been minimized.

Copy link
Member

danielbachhuber commented Jun 27, 2018

@Soean I can't reproduce:

autosavepreview

Can you share a GIF of your reproduction steps?

@Emilybkk

This comment has been minimized.

Copy link

Emilybkk commented Jun 27, 2018

This happen to me too. Sometime it work but sometime it just stuck there on Generating Preview.

@Soean

This comment has been minimized.

Copy link
Member

Soean commented Jun 27, 2018

Maybe you have to publish it first
preview

@Emilybkk

This comment has been minimized.

Copy link

Emilybkk commented Jun 27, 2018

@Soean Before we have to Save draft first but with the latest version we can directly hit the preview without saving (see the update log). But it stuck sometime. Even the page is reopen after saved.

We can't make it publish if we not finish the post yet but we need to preview it at least.

@danielbachhuber

This comment has been minimized.

Copy link
Member

danielbachhuber commented Jun 27, 2018

@Soean I'm unable to reproduce the issue with the post published either.

@designsimply

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

designsimply commented Jun 27, 2018

Tested and confirmed using Firefox 60.0.2 on macOS 10.13.5:

Video: 59s

@danielbachhuber looking at your GIF, you missed the step to make an edit to a published post before previewing.

@danielbachhuber

This comment has been minimized.

Copy link
Member

danielbachhuber commented Jun 27, 2018

@designsimply It works for me editing a published post too:

autosavepreview

@designsimply

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

designsimply commented Jun 27, 2018

This time 🙂 you didn't wait for an autosave. The steps:

  1. Create post.
  2. Publish.
  3. Make an edit.
  4. Wait for autosave of edit.
  5. Click Preview.
@danielbachhuber

This comment has been minimized.

Copy link
Member

danielbachhuber commented Jun 27, 2018

I swear I did that the first time I tested.

In any case, I can reproduce the issue now. @aduth Any good ideas on what this might be?

@danielbachhuber danielbachhuber added this to the 3.2 milestone Jun 27, 2018

@danielbachhuber danielbachhuber changed the title Preview stuck in "generating preview" (about:blank ) after auto-save on Gutenberg 3.1.0 Preview stuck in "generating preview" (about:blank ) after auto-save on published post Jun 27, 2018

@Emilybkk

This comment has been minimized.

Copy link

Emilybkk commented Jun 27, 2018

This is my screen record. This is published post. I just come back to making some change by insert image and it is autosave. Then I preview but it not done with generate preview. Only if I come back and manually update the post then it could preview successful.

https://drive.google.com/file/d/1xBc1SzuiNiATrXmn62nEbdLaAJJ1V_hx/view

@aduth

This comment has been minimized.

Copy link
Member

aduth commented Jul 4, 2018

This is proposed to be fixed / improved in #7703

@designsimply

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

designsimply commented Aug 15, 2018

Noting that we're consolidating to #7416.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment