Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

xcodebuild failed with code 65 error while running on real device with Appium 1.6.4 #8298

Closed
shanthi2016 opened this issue Apr 20, 2017 · 11 comments

Comments

@shanthi2016
Copy link

commented Apr 20, 2017

Getting: "Unable to launch WebDriverAgent because of xcodebuild failure: xcodebuild failed with code 65" while running the test on real device iOS 10.2.

Environment

  • Appium version (or git revision) that exhibits the issue: 1.6.4
  • Last Appium version that did not exhibit the issue (if applicable): NA
  • Desktop OS/version used to run Appium: Mac OS 10.12
  • Node.js version (unless using Appium.app|exe): 6.10.2
  • Mobile platform/version under test: 10.2.1
  • Real device or emulator/simulator: Real device
  • Appium CLI or Appium.app|exe:Appium.app

Here is the link to appium logs:
https://gist.github.com/shanthi2016/e2a2567a46796d40bbbf77714f88f697

@dpgraham

This comment has been minimized.

Copy link
Contributor

commented Apr 20, 2017

Are you able to build and deploy the WebDriverAgent project (/Applications/Appium_1.6.app/Contents/Resources/app/node_modules/appium/node_modules/appium-xcuitest-driver/WebDriverAgent/WebDriverAgent.xcodeproj) from xcode?

@mykola-mokhnach

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

commented Apr 20, 2017

Please attach the log with showXcodeLog option enabled. Usually error 65 means there problems with signing.
Might be a duplicate of #8297

@shanthi2016

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Apr 20, 2017

Please find below the logs with showXcodeLog capabiltity set to true: https://gist.github.com/shanthi2016/12e21c577df3df878a502f371ea5d7e6

@dpgraham I am able to build and deploy the WDA project

@mykola-mokhnach

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

commented Apr 20, 2017

Code signing is required for product type 'UI Testing Bundle' in SDK 'iOS 10.3'

It's quite clear what the problem is

@shanthi2016

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Apr 20, 2017

@mykola-mokhnach

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

commented Apr 21, 2017

There are bunch of capabilities that can solve signing issues:

  • xcodeOrgId
  • xcodeSigningId
  • xcodeConfigFile
  • updatedWDABundleId
  • keychainPath
  • keychainPassword

Try them and see if this helps

@imurchie

This comment has been minimized.

@shanthi2016

This comment has been minimized.

Copy link
Author

commented Apr 21, 2017

It works after giving the xcodeOrgId with the team ID provided by Apple and xcodeSigningId

@gustavoxgman

This comment has been minimized.

Copy link

commented Feb 26, 2018

How did you find your xcodeOrgId and your xcodeSigningId?

@narendra-chandratre

This comment has been minimized.

Copy link

commented Dec 26, 2018

Hi Team,
Facing same issue.

Scenario :
I am able to launch my application on Simulator with iOS version 9.3 But when I am trying to inspect element I am getting error :
"xcodebuild failed with code 65".

Below are my logs:
[debug] [XCUITest] Removing WDA application from device[debug] [BaseDriver] Event 'wdaUninstalled' logged at 1545744128456 (18:52:08 GMT+0530 (IST))
[debug] [BaseDriver] Event 'wdaStartAttempted' logged at 1545744128456 (18:52:08 GMT+0530 (IST))
[info] [XCUITest] Launching WebDriverAgent on the device
[debug] [XCUITest] Carthage found: '/usr/local/bin/carthage'
[debug] [XCUITest] Killing running processes 'xcodebuild.*9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6, iproxy 8100, 9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6.*XCTRunner' for the device 9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6...
[debug] [XCUITest] 'pgrep -nif xcodebuild.*9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6' didn't detect any matching processes. Return code: 1
[debug] [XCUITest] 'pgrep -nif iproxy 8100' didn't detect any matching processes. Return code: 1
[debug] [XCUITest] 'pgrep -nif 9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6.*XCTRunner' didn't detect any matching processes. Return code: 1
[debug] [XCUITest] Using Xcode 9.2, so fixing WDA codebase
[debug] [XCUITest] Beginning test with command 'xcodebuild test-without-building -project /Applications/Appium.app/Contents/Resources/app/node_modules/appium/node_modules/appium-xcuitest-driver/WebDriverAgent/WebDriverAgent.xcodeproj -scheme WebDriverAgentRunner -destination id=9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6 IPHONEOS_DEPLOYMENT_TARGET=9.3' in directory '/Applications/Appium.app/Contents/Resources/app/node_modules/appium/node_modules/appium-xcuitest-driver/WebDriverAgent'
[debug] [XCUITest] Output from xcodebuild will not be logged. To change this, use 'showXcodeLog' desired capability[debug] [XCUITest] Waiting up to 60000ms for WebDriverAgent to start
[debug] [JSONWP Proxy] Proxying [GET /status] to [GET http://localhost:8100/status] with no body[debug] [JSONWP Proxy] Proxying [GET /status] to [GET http://localhost:8100/status] with no body[debug] [JSONWP Proxy] Proxying [GET /status] to [GET http://localhost:8100/status] with no body
[debug] [XCUITest] Log file for xcodebuild test: /var/folders/6_/7sj7myss6gzfg70g73dy905h0000gp/T/com.apple.dt.XCTest/IDETestRunSession-FF883AD1-5886-47D7-9337-1DD41F50F878/WebDriverAgentRunner-1930EB9B-E1C1-428C-A53A-BD484D3FB069/Session-WebDriverAgentRunner-2018-12-25_185211-M4CYnM.log[info] [Xcode] 2018-12-25 18:52:11.665 xcodebuild[39958:1375567] Error Domain=IDEFoundationErrorDomain Code=1 "Cannot launch simulated executable: no file found at /Users/Library/Developer/Xcode/DerivedData/WebDriverAgent-dikkwtrisltbeobjmfvpthwwekvs/Build/Products/Debug-iphonesimulator/WebDriverAgentRunner-Runner.app" UserInfo={NSLocalizedDescription=Cannot launch simulated executable: no file found at /Users/Library/Developer/Xcode/DerivedData/WebDriverAgent-dikkwtrisltbeobjmfvpthwwekvs/Build/Products/Debug-iphonesimulator/WebDriverAgentRunner-Runner.app}
[info] [Xcode] 2018-12-25 18:52:11.665 xcodebuild[39958:1375567] Error Domain=IDETestOperationsObserverErrorDomain Code=6 "Early unexpected exit, operation never finished bootstrapping - no restart will be attempted" UserInfo={NSLocalizedDescription=Early unexpected exit, operation never finished bootstrapping - no restart will be attempted}
[info] [Xcode]
[info] [Xcode] 2018-12-25 18:52:11.667 xcodebuild[39958:1375583] Connection peer refused channel request for "dtxproxy:XCTestManager_IDEInterface:XCTestManager_DaemonConnectionInterface"; channel canceled <DTXChannel: 0x7fdefd5a3600>
[info] [Xcode]
[info] [Xcode] ** TEST EXECUTE FAILED **
[info] [Xcode]
[info] [Xcode]
[info] [XCUITest] xcodebuild exited with code '65' and signal 'null'
[debug] [BaseDriver] Event 'wdaStartFailed' logged at 1545744131689 (18:52:11 GMT+0530 (IST))
[debug] [XCUITest] Unable to launch WebDriverAgent because of xcodebuild failure: "xcodebuild failed with code 65".
[debug] [XCUITest] Quitting and uninstalling WebDriverAgent, then retrying
[info] [XCUITest] Shutting down sub-processes
[debug] [XCUITest] Removing WDA application from device[debug] [BaseDriver] Event 'wdaStartAttempted' logged at 1545744141896 (18:52:21 GMT+0530 (IST))
[info] [XCUITest] Launching WebDriverAgent on the device
[debug] [XCUITest] Carthage found: '/usr/local/bin/carthage'
[debug] [XCUITest] Killing running processes 'xcodebuild.*9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6, iproxy 8100, 9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6.*XCTRunner' for the device 9DB129D1-28B4-47A3-AB13-2AA118D672D6...

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
6 participants
You can’t perform that action at this time.