New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Arch4 Beta crash on launch #159

Closed
theunsfvo opened this Issue Nov 4, 2016 · 6 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@theunsfvo

theunsfvo commented Nov 4, 2016

Running Windows 10 Pro 64bit version 1511 on a Lenovo E540 i7-4712MQ 2.3 GHz with 8 GB RAM

Error log contents:

!SESSION 2016-11-03 12:36:46.437 -----------------------------------------------
eclipse.buildId=unknown
java.version=1.8.0_101
java.vendor=Oracle Corporation
BootLoader constants: OS=win32, ARCH=x86, WS=win32, NL=en_ZA
Command-line arguments: -os win32 -ws win32 -arch x86 -clean

!ENTRY org.eclipse.osgi 2 0 2016-11-03 12:36:48.000
!MESSAGE com.archimatetool.editor.Application cannot be found by com.archimatetool.editor_4.0.0.201611021627
!STACK 0
java.lang.ClassNotFoundException: com.archimatetool.editor.Application cannot be found by com.archimatetool.editor_4.0.0.201611021627
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:461)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:372)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:364)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.loadClass(ModuleClassLoader.java:161)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.EquinoxBundle.loadClass(EquinoxBundle.java:564)
at org.eclipse.core.internal.registry.osgi.RegistryStrategyOSGI.createExecutableExtension(RegistryStrategyOSGI.java:174)
at org.eclipse.core.internal.registry.ExtensionRegistry.createExecutableExtension(ExtensionRegistry.java:905)
at org.eclipse.core.internal.registry.ConfigurationElement.createExecutableExtension(ConfigurationElement.java:243)
at org.eclipse.core.internal.registry.ConfigurationElementHandle.createExecutableExtension(ConfigurationElementHandle.java:55)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:191)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:388)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:243)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:673)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:610)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1519)

!ENTRY com.archimatetool.editor.fullscreen.macos 2 0 2016-11-03 12:36:48.000
!MESSAGE Could not resolve module: com.archimatetool.editor.fullscreen.macos [8]
Unresolved requirement: Require-Capability: eclipse.platform; filter:="(osgi.ws=cocoa)"

!ENTRY org.eclipse.osgi 4 0 2016-11-03 12:36:48.000
!MESSAGE Application error
!STACK 1
org.eclipse.core.runtime.CoreException: Plug-in com.archimatetool.editor was unable to load class com.archimatetool.editor.Application.
at org.eclipse.core.internal.registry.osgi.RegistryStrategyOSGI.throwException(RegistryStrategyOSGI.java:194)
at org.eclipse.core.internal.registry.osgi.RegistryStrategyOSGI.createExecutableExtension(RegistryStrategyOSGI.java:176)
at org.eclipse.core.internal.registry.ExtensionRegistry.createExecutableExtension(ExtensionRegistry.java:905)
at org.eclipse.core.internal.registry.ConfigurationElement.createExecutableExtension(ConfigurationElement.java:243)
at org.eclipse.core.internal.registry.ConfigurationElementHandle.createExecutableExtension(ConfigurationElementHandle.java:55)
at org.eclipse.equinox.internal.app.EclipseAppHandle.run(EclipseAppHandle.java:191)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.runApplication(EclipseAppLauncher.java:134)
at org.eclipse.core.runtime.internal.adaptor.EclipseAppLauncher.start(EclipseAppLauncher.java:104)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:388)
at org.eclipse.core.runtime.adaptor.EclipseStarter.run(EclipseStarter.java:243)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.invokeFramework(Main.java:673)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.basicRun(Main.java:610)
at org.eclipse.equinox.launcher.Main.run(Main.java:1519)
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: com.archimatetool.editor.Application cannot be found by com.archimatetool.editor_4.0.0.201611021627
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClassInternal(BundleLoader.java:461)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:372)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.BundleLoader.findClass(BundleLoader.java:364)
at org.eclipse.osgi.internal.loader.ModuleClassLoader.loadClass(ModuleClassLoader.java:161)
at java.lang.ClassLoader.loadClass(Unknown Source)
at org.eclipse.osgi.internal.framework.EquinoxBundle.loadClass(EquinoxBundle.java:564)
at org.eclipse.core.internal.registry.osgi.RegistryStrategyOSGI.createExecutableExtension(RegistryStrategyOSGI.java:174)
... 15 more

@Phillipus

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Phillipus

Phillipus Nov 4, 2016

Member

Hi,

I can't reproduce this on my 64-bit Windows machine. Could you try:

  • Download again
  • Unzip again
  • Different machine

Any more info?

Member

Phillipus commented Nov 4, 2016

Hi,

I can't reproduce this on my 64-bit Windows machine. Could you try:

  • Download again
  • Unzip again
  • Different machine

Any more info?

@theunsfvo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@theunsfvo

theunsfvo Nov 4, 2016

Hi Phillipus,

Tried it again and extracted it in the download folder and ran it from there and it worked...

One thing I did do before which I probably shouldn't have, was to rename the folder from Archi to Archi4.

Anyways, got the beta to run, will begin testing it...

theunsfvo commented Nov 4, 2016

Hi Phillipus,

Tried it again and extracted it in the download folder and ran it from there and it worked...

One thing I did do before which I probably shouldn't have, was to rename the folder from Archi to Archi4.

Anyways, got the beta to run, will begin testing it...

@theunsfvo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@theunsfvo

theunsfvo commented Nov 4, 2016

Thanks :)

@Phillipus

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Phillipus

Phillipus Nov 4, 2016

Member

Good to hear. Renaming the folder shouldn't cause this.

Member

Phillipus commented Nov 4, 2016

Good to hear. Renaming the folder shouldn't cause this.

@Phillipus Phillipus closed this Nov 4, 2016

@theunsfvo

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@theunsfvo

theunsfvo Nov 4, 2016

I did it INSIDE the zip before extracting to my Program Files (x86)
folder... perhaps its a Windows permission issue in this folder?

​Don't know... will try moving the extracted folder to there and test​...

Thanks Phil...

Regards,
Theuns

On 4 November 2016 at 11:54, Phil Beauvoir notifications@github.com wrote:

Good to hear. Renaming the folder shouldn't cause this.


You are receiving this because you authored the thread.
Reply to this email directly, view it on GitHub
#159 (comment),
or mute the thread
https://github.com/notifications/unsubscribe-auth/AE2-pc8f_K-voLGMB9eS9jGZMBF7y30lks5q6wC5gaJpZM4KpPXU
.

theunsfvo commented Nov 4, 2016

I did it INSIDE the zip before extracting to my Program Files (x86)
folder... perhaps its a Windows permission issue in this folder?

​Don't know... will try moving the extracted folder to there and test​...

Thanks Phil...

Regards,
Theuns

On 4 November 2016 at 11:54, Phil Beauvoir notifications@github.com wrote:

Good to hear. Renaming the folder shouldn't cause this.


You are receiving this because you authored the thread.
Reply to this email directly, view it on GitHub
#159 (comment),
or mute the thread
https://github.com/notifications/unsubscribe-auth/AE2-pc8f_K-voLGMB9eS9jGZMBF7y30lks5q6wC5gaJpZM4KpPXU
.

@Phillipus

This comment has been minimized.

Show comment
Hide comment
@Phillipus

Phillipus Nov 4, 2016

Member

Yes, I think if you unzip to Program Files (x86) it could be a permissions issue. You'd need to do it as Administrator I think.

Member

Phillipus commented Nov 4, 2016

Yes, I think if you unzip to Program Files (x86) it could be a permissions issue. You'd need to do it as Administrator I think.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment