IDE : Dead keys from keyboard does not get letter #1217

Closed
Rpnpif opened this Issue Jan 12, 2013 · 5 comments

Comments

3 participants

Rpnpif commented Jan 12, 2013

Typing a dead key as trema or circumflex key on an AZERTY keyboard following with a letter does nothing in Arduino IDE.

Cut and paste of these letters from another window works fine.

This is used in comments.

Example : type ^ then e does not get ê. " then o does not get ö but nothing.

Releases of the IDE : 1.0.1 from Debian Linux, 1.0.3 from arduino.cc. LANG=fr_FR@UTF8.
None of the others softwares in this machine have this issue.

Processing 1.5.1 works fine without this issue.

@ffissore ffissore added the New label Feb 27, 2014

@cmaglie cmaglie removed the New label Feb 27, 2014

Contributor

ffissore commented May 26, 2015

Is this still true with current hourly build? We changed underlying editor, so things might get better

@ffissore ffissore self-assigned this May 26, 2015

Contributor

ffissore commented May 26, 2015

Hourly builds are available at http://www.arduino.cc/en/Main/Software#hourly

Rpnpif commented May 27, 2015

Yes, this bug is fixed in nightly build. Thanks.
But a minor other issue with dead keys appears or is still here.

When I typed the Ê, the top of circumflex was hidden and the letter could be mistaken for Ë. Then , if I selected this letter Ê, all was displayed fine.

Contributor

ffissore commented May 27, 2015

Does using a bigger font mitigate the issue? Can you attach a screenshot? (I can't reproduce the problem)

@ffissore ffissore added this to the Release 1.6.5 milestone May 27, 2015

@ffissore ffissore modified the milestones: Release 1.6.5, Release 1.6.6 Jun 15, 2015

Contributor

ffissore commented Jun 17, 2015

Here is what I see and it looks as expected
schermata del 2015-06-17 11 05 03

@ffissore ffissore closed this Jun 22, 2015

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment