Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Incompatibility with newest Widevine on ARM systems - workaround available #465

Open
sorin-pop opened this issue Sep 5, 2018 · 10 comments

Comments

@sorin-pop
Copy link

@sorin-pop sorin-pop commented Sep 5, 2018

MOD-EDIT: As of 2018-09-06 the newest widevine automatically downloaded through inputstreamhelper is causing errors on ARM systems. See emilsvennesson/script.module.inputstreamhelper#35 (comment) for a possible workaround.
+++

I'm submitting a ...

  • bug report
  • feature request
  • [ x] support request

General infomration

Prerequisites

  • Are you running the latest version?
    Yes. 0.3.12

Description

[Description of the bug or feature]
The video playback does not start and there are no errors.

Steps to Reproduce

  1. Start Netflix add-on
  2. Start some film

Context (Environment)

Installation

  • [x ] I installed the plugin via zip from the Releases page
  • I´m using the Netflix Repo
  • I´m using a different source (Please tell which)

Additional informatin on the environment

LibreELEC-RPi2.arm-9.0-Milhouse-20180904210311-#0904-g1725942.tar
plugin.video.netflix-0.13.12.zip

Debug log

https://paste.kodi.tv/oboqobuzom

@sorin-pop

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@sorin-pop sorin-pop commented Sep 5, 2018

Additional info: before experiencing the issue, I was prompted for Widevine update, and I accepted and went through it. So it might have something to do with that.

@joeoharasp

This comment has been minimized.

Copy link

@joeoharasp joeoharasp commented Sep 5, 2018

Hello, I have the same scenario and problem.
I'm not sure but I suppose it's a Widevine update issue because it doesn't play any videos neither Netflix nor Amazon Video addons :(

@bluray93

This comment has been minimized.

Copy link

@bluray93 bluray93 commented Sep 5, 2018

Exactly the same for me. Nothing works after Widevine update.

@wintuxx

This comment has been minimized.

Copy link

@wintuxx wintuxx commented Sep 5, 2018

Same problem. After widevine update no Video will start.

@deorder

This comment has been minimized.

@caphm

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@caphm caphm commented Sep 5, 2018

There appears to be an issue with newest widevine on arm systems. Unfortunately there's nothing we can do about it on the add-on side. This needs to be resolved by inputstream.adaptive. I'll keep this open as a reference though.

@caphm caphm changed the title Video playback doesn't start, no error Known Error: Incompatibility with newest Widevine on ARM systems Sep 5, 2018
@caphm caphm added the wontfix label Sep 5, 2018
@caphm

This comment has been minimized.

Copy link
Collaborator

@caphm caphm commented Sep 5, 2018

@sorin-pop I edited your initial post to have the issue prominently visible and provide the link to the workaround. Thanks @deorder for pointing this out.

@caphm caphm changed the title Known Error: Incompatibility with newest Widevine on ARM systems Known Error: Incompatibility with newest Widevine on ARM systems - workaround available Sep 5, 2018
@caphm caphm added Known Error and removed wontfix labels Sep 6, 2018
@caphm caphm changed the title Known Error: Incompatibility with newest Widevine on ARM systems - workaround available Incompatibility with newest Widevine on ARM systems - workaround available Sep 6, 2018
@caphm caphm added the inputstream label Sep 6, 2018
@ismaellutz

This comment has been minimized.

Copy link

@ismaellutz ismaellutz commented Sep 13, 2018

Same problem here. Solved updating to LibreELEC-RPi2.arm-9.0-Milhouse-20180912210258-#0912-g5c961f9

@the-isz

This comment has been minimized.

Copy link

@the-isz the-isz commented Sep 15, 2018

Hey guys,

for me, only libwidevine.so from the package chromeos_10575.58.0_daisy-spring_recovery_stable-channel_spring-mp-v3.bin.zip works, not the one from chromeos_10718.88.2_daisy-spring_recovery_stable-channel_spring-mp-v3.bin.zip.

I get the following kodi log messages when trying to play a video with the latter one:

19:55:05.938 T:1905541136  NOTICE: VideoPlayer::OpenFile: plugin://plugin.video.netflix/?action=play_video&infoLabels=%7B%27rating%27%3A+0%2C+%27writer%27%3A+%27%27%2C+%27episode%27%3A+1%2C+%27plot%27%3A+u%27Rick+takes+Morty+on+a+trip+to+another+dimension+to+find+seeds+for+%22mega-trees%2C%22+while+Jerry+and+Beth+argue+over+Rick%5C%27s+influence+on+their+son.%27%2C+%27season%27%3A+1%2C+%27tvshowtitle%27%3A+u%27Rick+and+Morty%27%2C+%27title%27%3A+u%27Pilot%27%2C+%27mediatype%27%3A+u%27episode%27%2C+%27mpaa%27%3A+u%27-%27%2C+%27director%27%3A+%27%27%2C+%27genre%27%3A+u%27TV+Action+%26+Adventure%27%2C+%27year%27%3A+2013%2C+%27duration%27%3A+1339%7D&video_id=80098733&pin=False&start_offset=1
19:55:05.942 T:1503465808  NOTICE: Creating InputStream
19:55:06.493 T:1691337040 WARNING: CAddonSettings[plugin.video.youtube]: failed to load value "" for setting kodion.subtitle.languages.num                                                                                       
19:55:08.742 T:1503465808   ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: Unable to load widevine shared library (/var/lib/kodi/.kodi/cdm/libwidevinecdm.so)
19:55:08.743 T:1503465808   ERROR: AddOnLog: InputStream Adaptive: OpenDRMSystem failed
19:55:08.746 T:1503465808   ERROR: CVideoPlayer::OpenInputStream - error opening [plugin://plugin.video.netflix/?action=play_video&infoLabels=%7B%27rating%27%3A+0%2C+%27writer%27%3A+%27%27%2C+%27episode%27%3A+1%2C+%27plot%27%3A+u%27Rick+takes+Morty+on+a+trip+to+another+dimension+to+find+seeds+for+%22mega-trees%2C%22+while+Jerry+and+Beth+argue+over+Rick%5C%27s+influence+on+their+son.%27%2C+%27season%27%3A+1%2C+%27tvshowtitle%27%3A+u%27Rick+and+Morty%27%2C+%27title%27%3A+u%27Pilot%27%2C+%27mediatype%27%3A+u%27episode%27%2C+%27mpaa%27%3A+u%27-%27%2C+%27director%27%3A+%27%27%2C+%27genre%27%3A+u%27TV+Action+%26+Adventure%27%2C+%27year%27%3A+2013%2C+%27duration%27%3A+1339%7D&video_id=80098733&pin=False&start_offset=1]
19:55:08.747 T:1503465808  NOTICE: CVideoPlayer::OnExit()

Any idea why the current version doesn't work for me? I'm on kodi 18 Beta 2, by the way.

Thanks in advance!

@Tommassino

This comment has been minimized.

Copy link

@Tommassino Tommassino commented Dec 23, 2018

I used the workaround to update to libwidevinecdm.so from chromeos_10575.58.0_daisy-spring_recovery_stable-channel_spring-mp-v3.bin.zip however that has not helped.

Updated to the at this point latest milhouse build - LibreELEC-RPi2.arm-9.0-Milhouse-20171130232920-#1130-g45ad320.tar, that along with the older libwidevinecdm from 10575.58.0_daisy has not worked.

I have tried to reverted to libwidevinecdm that inputstreamhelper downloads on its own (newest). That has not helped either. Seems like ill just have to wait for inputstreamhelper to fix this.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
9 participants
You can’t perform that action at this time.