Paste Buffer error from odd width screenshots #1229

Closed
KasumiArai opened this Issue Aug 10, 2016 · 7 comments

Comments

Projects
None yet
3 participants

On windows, if you press alt+printscreen it copies only that window to the buffer. Aseprite seems to fail with clips of an odd width when this is done.

  1. Press alt+printscreen.
  2. Press ctrl+N on Aseprite. Make sure the width is odd. If even, resize the window and start from step 1.
  3. Press enter.
  4. Paste the image.

It will look like this:
4w2xyb8

Aseprite and System version

  • Aseprite v1.2-beta1 Steam
  • Windows Vista 32Bit
Collaborator

zed9h commented Aug 10, 2016

I could not reproduce on Windows 10 64-bit with a 32-bit color display, using the latest from git.

@dacap dacap added bug windows labels Aug 10, 2016

Owner

dacap commented Aug 10, 2016

@KasumiArai Are you on a 16-bit screen resolution?

dacap added this to the v1.1 milestone Aug 10, 2016

dacap added the high priority label Aug 10, 2016

KasumiArai commented Aug 10, 2016 edited

Ah. Indeed I was on 16bit color, sorry. I use it less than before these days, so I thought it was still 32bit.

Owner

dacap commented Aug 11, 2016

I'll take a look at this issue tomorrow

Owner

dacap commented Aug 11, 2016

I was able to reproduce the issue, I'll take this one.

dacap self-assigned this Aug 11, 2016

KasumiArai commented Aug 15, 2016 edited

Thanks! It is not lost on me how much of an edge case this is, so I really appreciate you taking the time to fix it when it won't affect many others.

Owner

dacap commented Aug 15, 2016

@KasumiArai you're welcome! these bug reports related to clipboard issues are of great help to improve the clip open source project (which can be used by other developers, so it's nice to be able to test the code in different environments). So basically, thank you! 😄

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment