New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Automapping rules are not applied when using terrain tool #1913

Closed
caseygrun opened this Issue Mar 24, 2018 · 2 comments

Comments

Projects
None yet
2 participants
@caseygrun
Copy link

caseygrun commented Mar 24, 2018

See example files here. My goal is to paint the top part of the cliffs using the terrain tool and have the wall and bottom/foot of the cliff filled in by automapping.

2018-03-24 15 30 45

When manually painting the tiles using the stamp tool, the automapping works exactly as intended (left side in GIF above). However when I try to draw the top part of the cliffs using the terrain tool, the automapping rules do not seem to be applied (e.g. the side and cliff are not drawn; right side in the GIF).

Tiled Version 1.1.3
MacOS 10.12.6

@bjorn bjorn added the bug label Mar 25, 2018

@bjorn

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

bjorn commented Mar 27, 2018

This inexplicable problem is a regression in Tiled 1.1 and is caused by 01944e9. This new "checked" flag ended up being taken into the cell comparison, and it also affects other tools like the bucket fill, magic wand the "select same tile" tool.

There are two possible solutions:

  • Clear the "checked" flag in the terrain brush, before painting those cells.
  • Ignore the "checked" flag when comparing cells.

Given the purpose of this "checked" flag I think I'll go for the second option.

@bjorn bjorn closed this in b3e461b Mar 27, 2018

@caseygrun

This comment has been minimized.

Copy link

caseygrun commented Mar 29, 2018

Wow, thanks for such a quick fix; works great now!

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment