Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Dotnet demo crahses with TrapException #14

Closed
zuraff opened this issue Jan 2, 2020 · 3 comments
Closed

Dotnet demo crahses with TrapException #14

zuraff opened this issue Jan 2, 2020 · 3 comments

Comments

@zuraff
Copy link

@zuraff zuraff commented Jan 2, 2020

I am getting TrapException when trying to run dotnet demo.

Unhandled exception. Wasmtime.TrapException: trap during instantiation
   at Wasmtime.Instance..ctor(Module module, IHost host)
   at Wasmtime.Module.Instantiate(IHost host)
   at WasmtimeDemo.Program.Main() in C:\Users\Administrator\dev\wasmtime-demos\dotnet\Program.cs:line 20

I am following the instructions from:
https://github.com/bytecodealliance/wasmtime-demos/tree/master/dotnet

I have:

  • wasmtime-demos 171b4cb
  • Wasmtime.Dotnet.dll 0.8.0-preview2
  • dotnet 3.1.100

It reproduced on two machines for me.

Any ideas?

@peterhuene

This comment has been minimized.

Copy link
Member

@peterhuene peterhuene commented Jan 3, 2020

Hi @zuraff.

There's some more context to the problem here: bytecodealliance/wasmtime#753

Are you also reproducing this on Windows?

It appears that something has changed with the toolset such that the generated WebAssembly module can't be loaded by Wasmtime (a problem with living on the edge of new technology, sadly).

I haven't yet determined why this seems to only happen on Windows.

The .wasm file I attached in my comment was built from macOS with the same toolset versions but doesn't appear to have the same problem. Give that file a try to complete the demo walkthrough and let me know if it works.

I'll continue the investigation via the Wasmtime issue above, so I'm going to close this issue for now.

Thanks for reporting this to us!

@peterhuene peterhuene closed this Jan 3, 2020
@zuraff

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@zuraff zuraff commented Jan 7, 2020

Yes, Windows, the problem reproduces on these two for me:

  • Windows 10 Enterprise
  • Windows Server 2019 Standard
@zuraff

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@zuraff zuraff commented Jan 7, 2020

Fixed in 477a442
Many thanks.

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
2 participants
You can’t perform that action at this time.