Skip to content
New issue

Have a question about this project? Sign up for a free GitHub account to open an issue and contact its maintainers and the community.

By clicking “Sign up for GitHub”, you agree to our terms of service and privacy statement. We’ll occasionally send you account related emails.

Already on GitHub? Sign in to your account

Error message on startup - "Folder is not running" #547

Open
GermanCoding opened this issue Jan 11, 2020 · 3 comments
Open

Error message on startup - "Folder is not running" #547

GermanCoding opened this issue Jan 11, 2020 · 3 comments

Comments

@GermanCoding
Copy link

@GermanCoding GermanCoding commented Jan 11, 2020

I've installed SyncTrayzor for years now and it has always been running fine. Recently I started getting errors messages on boot, even though everything seems to run fine afterwards. This is what is says:

synctrayzor_error

The mssage is partly localized (german), translated to english would be roughly this:

Syncthing was not started correctly
Syncthing could not be started. RestEase Error. StatusCode: NotFound. Content: folder is not running. Reason: Not Found. Please note hints in syncthing's console.

Some facts on when this happens:

  • I've set SyncTrayzor to start on boot and this message appears immediatly after I have logged on. It seems to never appear if I exit and start SyncTrayzor manually.
  • It only happens on some boots, so I can't reproduce it reliably. It also never showed up before some recent date (may be related to syncthing 1.3.3 update, but not sure).
  • I've seen the message now on two different computers, both running Windows 10 1903 (more version info below).
  • The message seems to appear very early in the startup, long before syncthing has had time to fully initialize.

After I've clicked on "OK", SyncTrayzor starts up normally. I can access the GUI, everything is running fine. It's just the nagging message I have to click first. There are no abnormal messages in syncthing's log.

When the message appeared and syncthing has started, if I enter SyncTrayzors settings (File -> SyncTrayzor -> Directories), it says "Directory not available. Please start syncthing!".

I've disabled watching & notifications for all folders in SyncTrayzor, seems to have no effect on the error.

Version info:
All affected computers are running Windows 10 1903, SyncTrayzor 1.1.23.0 and 1.1.24.0 (Amd64) and (as of now) Syncthing 1.3.3

SyncTrayzor's log file is attached below (from a startup where the message appeared - again, it appears infrequently). The log appears to contain some relevant lines about the issue.

SyncTrayzor_error.log.txt

@canton7

This comment has been minimized.

Copy link
Owner

@canton7 canton7 commented Jan 12, 2020

Interesting. Sounds like Syncthing's behaviour on startup if a folder hasn't yet loaded has changed. I'll take a look.

Asked on the forum: https://forum.syncthing.net/t/rest-db-status-returns-404-on-startup/14329

@rubin55

This comment has been minimized.

Copy link

@rubin55 rubin55 commented Jan 14, 2020

I noticed the same behaviour, with the same error message today for the first time, on two boxes.

@GermanCoding

This comment has been minimized.

Copy link
Author

@GermanCoding GermanCoding commented Jan 17, 2020

This was identified to be an unintended behavior change in syncthing and was just fixed in master:

syncthing/syncthing#6272

I will close this when the (verified) fix lands in a stable release.

Edit: This appears to be fixed in 1.4.0-rc.3

Sign up for free to join this conversation on GitHub. Already have an account? Sign in to comment
Projects
None yet
Linked pull requests

Successfully merging a pull request may close this issue.

None yet
3 participants
You can’t perform that action at this time.