Skip to content
VesQ edited this page May 3, 2011 · 17 revisions

Git:n saa toimimaan Windowsille lähestulkoon samalla tavalla kuin SVN:n. Vaadittavat ohjelmat ovat Git for Windows (valitse Git-* tiedosto) ja TortoiseGit. Asenna ensin tuo msysgit ja sitten vasta TortoiseGit. Tarvitset myös pari PuTTY-ohjelmaa SSH-yhteyttä varten, joten kannattaa ladata suoraan kaikki PuTTY ohjelmat tästä zip-paketista.

Kun asennatte, muistakaa laittaa CRLF asetukset pois päältä! Coolbasic ei osaa käyttää muita kuin Windows-tyylisiä rivinvaihtoja, joita Git ja TortoiseGit tuppaavat itsestään muuttamaan Linux-tyylisiksi muutoksia lähetettäessä.

GitHub – repositoryn forkkaaminen omaan käyttöön

Tee github.comiin oma ja suuntaa selaimesi sen jälkeen osoitteeseen https://github.com/VesQ/NetMatch. Sitten paina Fork-nappulaa oikeasta ylälaidasta. Tämä luo sinulle oman kopion varsinaisesta NetMatch-reposta, johon voit itse tehdä muutoksia. Oman forkkisi muutokset näkyvät sitten kätevästi GitHubin kautta minulla muiden forkkien kanssa. fork

Seuraavaksi sinun tulee PuTTY-paketin mukana tulleella puttygen.exe ohjelmalla luoda itsellesi ssh-avain. Avain pitää tallentaa omalle koneellesi, tarvitset sitä Private-avainta myöhemmin TortoiseGitin kanssa.

puttygen1 puttygen2

Kopioi kuvassa oleva avain ja mene GitHubissa "Account Settings" -> "SSH Public Keys" ja lisää itsellesi uusi avain. Kopioi "Key" tekstilaatikkoon puttygenistä kopioimasi merkkijono. Otsikolla ei ole väliä, pistä joku jonka itse muistat.

msysgit

Kun asennat Gittiä ja eteesi tulee "Select Components" valinnat, laita ruksi kohtaan "Associate *.git configuration files with the default text editor" ja ota muista pois. Emme käytä Gittiä suoraan, joten et tarvitse mitään kontekstivalikon integraatiota tai pikakuvakkeita gitille itselleen. Kohdassa "Adjusting your PATH environment" voit laittaa valinnan kohtaan "Use Git Bash only" tai "Run Git from the Windows Command Prompt" mutta älä missään nimessä laita sitä viimeistä vaihtoehtoa (ellet halua sekoittaa Windowsiasi). Seuraava tärkeä kohta on "Choosing the SSH executable", johon laitat nappulan kohtaan "Use (Tortoise)Plink" ja laitat sitten sen tiedostopolun osoittamaan PuTTY-paketin mukana tulleeseen plink.exe ohjelmaan. Ja nyt tämä tärkeä kohta, eli "Configuring the line ending conversions". Tähän laita ehdottomasti "Checkout as-is, commit as-is" koska muuten rivinvaihdon menevät sekaisin. Sitten seuraava Next-nappulan painaminen alkaakin asentamaan ohjelmaa.

msysgit1 msysgit2 msysgit3 msysgit4

TortoiseGit

TortoiseGitin asennus on varsin yksinkertainen prosessi, joten sitä en tässä käy läpi. Sen sijaan oman NetMatchin repositorysi kloonaaminen ja käyttö ovat ohjeen aiheena. Aloita menemällä kansioon, johon haluat oman repositorysi tuoda. Paina hiiren kakkosnapikalla valikko auki ja valitse "Git clone..."

tortoisegit1

tortoisegit2

  1. Oman forkkisi SSH-osoite, joka löytyy projektisi GitHub-sivulta
  2. SSH-avain, jonka teit aiemmin puttygen-ohjelmalla.
  3. Etsi tallentamasi avain...
  4. ...ja klikkaa avaa

Onneksi olkoon, olet nyt kopioinut omalle koneellesi forkkisi lähdekoodit ja pääset nyt koodaamaan! On suositeltavaa että kaikkien pientenkin muutosten jälkeen teet committeja, jolloin projektin nykyinen kohta jää Gitin muistiin ja voit lähettää sen GitHubiin nettiin.

On suositeltavaa että laitat oman nimesi ja sähköpostiosoitteesi TortoiseGitin asetuksiin, jolloin muutosten tekijän nimeksi ei tule vain unknown. Mene valikosta "TortoiseGit" -> "Settings" -> "Git" -> "Config". Tarkista samalla että molemmista "Auto CrLf convert" kohdista on ruksi poissa.

tortoisegit3

Voit rauhassa pelleillä oman projektisi kanssa, koska mitään vahinkoa et voi saada aikaiseksi NetMatchin pää-repositorylle. Jos jotain menee pieleen, niin voit Gitin avulla palauttaa vanhoja versioita takaisin, menet vain "TortoiseGit" -> "Show log" ja valitset version johon haluat palata ja klikkaat siitä toisella hiiren napikalla. Avautuvasta valikosta valitse "Reset to this", jossa tilalla on luultavasti "master".

Lisää tietoa Git:stä

Git-scm.com-sivustolta löydät kattavan dokumentaation Git:stä ja sen ominaisuuksista. Melkein kaiken dokumentoidun tavaran pitäisi löytyä myös TortoiseGitin valikoista. GitHubin oma http://help.github.com/ on myös hyvä paikka etsiä apua. Erityisen suositeltavaa on tutustua siihen, mitä Git oikein tekee branch-nimisellä ominaisuudellaan.

Clone this wiki locally
You can’t perform that action at this time.